19.2 C
Athens

Μπάμπιτς: Θέλουμε να κερδίσουμε τη διοργάνωση, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου

Η ομάδα χάντμπολ ανδρών του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου (27/4), σε μία ημερομηνία που θα μνημονεύεται για χρόνια ως αυτή της παρθενικής πρόκρισης των Ερυθρολεύκων σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα σε αυτόν του EHF European Cup.

Οι Πειραιώτες τα κατάφεραν με συνολικό σκορ 67-60 επί της Φερεντσβάρος και επιβλητική νίκη (39-32) στη ρεβάνς της Ηλιούπολης, όπου και αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους που γέμισαν το γήπεδο.

Ο Θρύλος της Ευρώπης: Ο αντίπαλος και οι ημερομηνίες των ιστορικών τελικών του Ολυμπιακού στο European Cup

Έντονα κι άκρως συγκινησιακά ήταν τα συναισθήματα του προπονητή των Πειραιωτών και αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, Ζέλικο Μπάμπιτς, μετά τη λήξη του ιστορικού ημιτελικού, με τον Κροάτη να δηλώνει περήφανος για τους παίκτες του και να ξεκαθαρίζει πως θέλει να πανηγυρίσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό φέτος.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Ήταν απίστευτο, ήταν σαν όνειρο! Εξαιρετική προσπάθεια από την ομάδα, σπουδαία νίκη. Πραγματικά, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου!

Ήταν μια τεράστια εμφάνιση. Δεν έχω λόγια, τα συναισθήματα είναι περίεργα. Παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση, τρέξαμε πολύ. Είχαμε κάποια κενά στην άμυνα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα στη συνέχεια. Τώρα, ξεκούραση μερικές μέρες, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε το επόμενό μας παιχνίδι.

Θέλουμε να κερδίσουμε τη διοργάνωση. Πρέπει να το πιστέψουμε και να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς