17.3 C
Athens

Ο Θρύλος της Ευρώπης: Ο αντίπαλος και οι ημερομηνίες των ιστορικών τελικών του Ολυμπιακού στο European Cup

Το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, μετά την ιστορική πρόκριση των Ερυθρολεύκων στους τελικούς του European Cup - Πότε θα παλέψει για το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ η απίθανη ομάδα του Μπάμπιτς

Η ομάδα χάντμπολ ανδρών του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου (27/4), σε μία ημερομηνία που θα μνημονεύεται για χρόνια ως αυτή της παρθενικής πρόκρισης των Ερυθρολεύκων σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συγκεκριμένα σε αυτόν του EHF European Cup.

Οι Πειραιώτες τα κατάφεραν με συνολικό σκορ 67-60 επί της Φερεντσβάρος και επιβλητική νίκη (39-32) στη ρεβάνς της Ηλιούπολης, όπου και αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους που γέμισαν το γήπεδο.

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Στους ιστορικούς τελικούς του Μαϊου, ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, στην παρθενική του συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε ένα σπουδαίο επίτευγμα για το ψυχωμένο σύνολο του Ζέλικο Μπάμπιτς.

Ο πρώτος τελικός είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 18-19 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα 25-26 του ίδιου μήνα. Η ομάδα που θα ανοίξει την αυλαία των μεγάλων τελικών ως γηπεδούχος θα οριστεί μετά από κλήρωση στις 30 Απριλίου.

Στους διπλούς τελικούς θα βρουν απέναντί τους μία εκ των Βάλουρ – Μινάουρ Μπαΐα Μάρε, με τους Ισλανδούς να έχουν το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο εντός έδρας ματς επικράτησαν εύκολα των Ρουμάνων με 36-28. Η ρεβάνς στη Ρουμανία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (28/4, 19:30).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς