19.1 C
Athens

Αταμάν: Κάποιος από τη Μακάμπι μου είπε «θα δεις τι θα σου κάνουν στο Ισραήλ οι Σιωνιστές» – Ηγέτης και σταρ ο Σλούκας

Ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε σταρ και ηγέτη τον Κώστα Σλούκα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι και υποστήριξε ότι και ο ίδιος ως προπονητής έκανε λάθη στο Game 1.

Ο Τούρκος προπονητής χαρακτήρισε «περίεργη» την ανακοίνωση της EuroLeague ενώ αναφέρθηκε και στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη: «Δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα, στο πρώτο δεκάλεπτο δεν βάλαμε πίεση στην μπάλα και ειδικά στον Μπράουν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σλούκας άρχισε να παίζει καλή άμυνα, έβαλε πίεση στον Μπράουν, δεν ήταν καλός μόνο επιθετικά. Ο Παπαπέτρου έπαιξε καλή άμυνα στον Κόλσον και αρχίσαμε να παίζουμε με αυτοπεποίθηση και ελέγξαμε το παιχνίδι χωρίς στρες και άγχος όπως στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε κάποια σημεία που ο Σλούκας ήταν εκτός κάναμε ντροπιαστικά λάθη και τους βάλαμε στο παιχνίδι, όμως επέστρεψε και το ελέγξαμε. Φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Σλούκα: «Έχω δουλέψει με πολλούς σταρ και ο Σλούκας είναι τέτοιος. Έχει τον σεβασμό όλων στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει συζήτηση για την ποιότητα του, όμως το βασικό είναι πως είναι ηγέτης, αυτό μου αρέσει σε εκείνον. Είναι σημαντικός για εμάς και θα είναι στα επόμενα παιχνίδια, γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτό το επίπεδο».

Για τα επόμενα ματς: «Είναι playoffs, είδαμε και στις άλλες σειρές ότι το πλεονέκτημα δεν μετράει και τόσο. Πρέπει να παίξουμε άμυνα όπως σήμερα μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση. Ελπίζω κάποιοι παίκτες που δεν ήταν τόσο καλοί σήμερα να προετοιμαστούν καλύτερα και να τα δώσουν όλα σωματικά και πνευματικά. Κάναμε ρεκόρ σε δίπλα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Για το αν θα ανοίξει το rotation στα επόμενα ματς: «Πριν το ματς δεν κάνω ποτέ στρατηγική για τα λεπτά των παικτών, είναι το ένστικτο που έχω και χρησιμοποιώ τον παίκτη που χρειάζομαι εκείνη τη στιγμή. Κάποιες αλλαγές πετυχαίνουν και κάποιες όχι. Στο τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε εδώ, κάναμε πολλά λάθη και μιλήσαμε ήδη για τη διαιτησία, όμως έκανα κι εγώ κάποια λάθη τα οποία είδα στην ανάλυση. Έχει να κάνει με το προσωπικό μου ένστικτο».

Για τις δηλώσεις του για τη διαιτησία και την απάντηση της Euroleague: «Αυτό που ήθελα είναι να εκφράσω την άποψή μου. Πότε έχετε ξαναδεί τέτοιο μεγάλο οργανισμό να κριτικάρει τη στάση προπονητή; Είμαι ο προπονητής. Αν γίνει κάποιο λάθος, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον κόσμο. Είμαι ειλικρινής δημόσια, μερικές φορές ακόμη και με τους παίκτες μου, την ομάδα και τον εαυτό μου. Για μένα, έπρεπε να δείξω στους δημοσιογράφους τις φάσεις για τις οποίες ήμουν δυσαρεστημένος. Υπάρχει ποινή από την Ευρωλίγκα για τέτοιες δηλώσεις και το δέχτηκα.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Αυτή η ανακοίνωση μου φάνηκε πολύ περίεργη. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να χαλάσω την εικόνα της Euroleague, έχω προπονήσει πάνω από 300 παιχνίδια, έχω κερδίσει τίτλους και απαιτώ τον ίδιο σεβασμό. Πάντοτε μιλάω δημόσια, και για Έλληνες διαιτητές. Ό,τι κάνω είναι σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ποτέ δεν μίλησα άσχημα για κάποιον διαιτητή, ούτε επιτέθηκα σε κάποιον, απλά είδα τις φάσεις σπίτι μου και συνειδητοποίησα ότι είχαν γίνει λάθη. Για όσους προκαλούν με δηλώσεις τους ότι έχω απέχθεια για το Ισραήλ. Δεν είμαι άνθρωπος της πολιτικής, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και του πολιτισμού, θέλω ειρήνη για όλες τις χώρες. Δεν έχω πει κάτι αρνητικό με πολιτικό χαρακτήρα. Περιμένω να δούμε τι θα γίνει με τις ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου.

Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, δεν ξέρω ποιος, μου είπε ‘θα δούμε στο Ισραήλ, θα δούμε τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα’. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς