19.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Η προσωποποίηση των αρχών του Μπαρτζώκα ήρθε από τον Λουκ Σίκμα στη Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε τον Σίκμα σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός τον δικαίωσε για την επιλογή του, υπηρετώντας συγκεκριμένο ρόλο εν τη απουσία του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου

Εντός της σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μιλήσει αρκετές φορές για την αγωνιστική συμπεριφορά και την επιρροή του Λουκ Σίκμα σε αποδυτήρια και προπονήσεις. Ο Αμερικανός εξαρχής ήταν απόλυτα συμφιλιωμένος με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό και χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό θέμα περίμενε την όποια ευκαιρία του για να βοηθήσει.

Αυτό έκανε και στο πάρα πολύ σημαντικό Game 1 του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, με τους Ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν το πολυπόθητο μπρέικ και να αποκτούν το πλεονέκτημα. Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου άνοιξε χώρο στον Σίκμα που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα.

Ο Αμερικανός έπαιξε 17’25” και έδειξε πως η Ισπανία του… πάει. Η κορυφαία του εμφάνιση έγινε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ όπου τότε επιστρατεύτηκε για να καλύψει το κενό των σέντερ (τραυματισμοί Φαλ και Μιλουτίνοφ) αλλά τότε δεν κατάφερε να τη συνδυάσει με μια νίκη.

Λαρεντζάκης: Ο ρολίστας πολυτελείας με το κρύο αίμα και το κορυφαίο στατιστικό του Game 1

Αυτή τη φορά ο Σίκμα ήταν πραγματικά επιδραστικός κι αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τους πόντους του (4π. με 2/2 δίποντα) αλλά και με την ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα (δύο κλεψίματα) και στα ριμπάουντ (δύο αμυντικά και ένα επιθετικό). Ο πρώην παίκτης της Άλμπα έγινε ο… άσος στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος εξήγησε αναλυτικά το σκεπτικό του:

«Δεν ξέρω αν ήταν για κάποιους έκπληξη ότι έπαιξε 17 λεπτά ο Λουκ, αλλά έχει εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, στις προπονήσεις ήταν πολύ καλός και δεν είχα λόγο να μην τον εμπιστευτώ. Είμαστε 4,5 χρόνια σε αυτή την ομάδα και έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, που λένε ότι όλοι είναι χρήσιμοι».

Σε μια βραδιά που δεν βγήκε στον Πίτερς σε άμυνα και επίθεση, ο Σίκμα έδωσε ανάσες στον Πετρούσεφ χωρίς να χαθεί η διαφορά όσο ήταν εκείνος στο παρκέ και υπήρξε πολύ κομβικός σε σημαντικές φάσεις στην άμυνα. Φάνηκε πως ο Μπαρτζώκας περίμενε συγκεκριμένα πράγματα από τον παίκτη του κι αυτός του τα έδωσε στο παρκέ στον χρόνο που χρειάστηκε.

Το πιο σημαντικό φυσικά δεν ήταν μόνο η καλή εμφάνιση του Σίκμα αλλά η νίκη που δίνει το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό και φυσικά για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως κάθε παίκτης μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει ο προπονητής του ειδικά όταν η φιλοσοφία του πατά σε συγκεκριμένες αρχές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς