16.1 C
Athens

Κάνααν: Το μόνο που καταφέρνουν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα είναι να μου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο

Ο Αϊζέια Κάνααν μιλά για το... beef που ξεκίνησε με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα πριν από τρία χρόνια, για το οποίο πήρε χθες εκδίκηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2021, ο Αϊζέια Κάνααν ξεκίνησε την… ταραχώδη σχέση του με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν τότε, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο 6 λεπτά πριν τη λήξη της 4ης περιόδου, αυξάνοντας το προβάδισμα της ομάδας του σε 15 πόντους και έκανε το γνωστό νόημα στην εξέδρα να σωπάσει.

Οι οπαδοί των Μπλαουγκράνα όχι μόνο έγιναν έξαλλοι με τη χειρονομία του, αλλά τελικά ήταν εκείνοι που γέλασαν τελευταίοι, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη στην παράταση με 111-109.

Ο Κάνααν δεν ξέχασε εκείνο το παιχνίδι και, όπως μαρτυρούσε η αντιμετώπισή του από την εξέδρα στο χθεσινό ματς, που τον γιούχαρε όταν γινόταν αλλαγή, ούτε οι φίλοι των Μπλαουγκράνα.

«Κάθε φορά που κοίταζα το πλήθος, οι οπαδοί μου το θύμιζαν», είπε γελώντας ο γκαρντ του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στο… beef που ξεκίνησε με τους Καταλανούς οπαδούς τρία χρόνια πριν. «Το χρησιμοποιώ απλώς ως κίνητρο. Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που ήμουν στην Ούνικς. Δεν ήταν τίποτα προσωπικό από τη δική μου πλευρά. Κάνω πράγματα που με κρατούν στο παιχνίδι.

Θα πρέπει πλέον να ξέρουν ότι όταν με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που κάνουν είναι να μου δίνουν κίνητρο. Ένιωσα ωραία που πήρε εκδίκηση, αλλά δεν είναι ποτέ κάτι προσωπικό για μένα. Θέλω απλώς να παίξω το παιχνίδι και κάθε φορά που κοιτούσα το πλήθος, απλώς με παρακινούσαν ακόμα περισσότερο να κερδίσω.

Ολυμπιακός, η… Λερναία Ύδρα της φετινής EuroLeague

Είναι πάντα διασκεδαστικό να παίζεις σε ένα εχθρικό περιβάλλον, αλλά παραμένει ένας αγώνας μπάσκετ. Όταν τελειώσει, πηγαίνω σπίτι και κοιμάμαι. Δεν σκέφτομαι πολύ τι συμβαίνει στις εξέδρες. Απλώς βγαίνω, κάνω τη δουλειά μου και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει», είπε ο Κάνααν μιλώντας στο BasketNews.

Σε σχέση με το ματς της Παρασκευής, μετά το break στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε: «Είναι πάντα ωραίο να παίρνεις μια νίκη, ειδικά στο δρόμο στα πλέι οφ. Πρέπει να ετοιμαστούμε για την Παρασκευή. Θα ανασυνταχθούμε στην προπόνηση, θα δούμε το βίντεο του αγώνα για τα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Το δεύτερο ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από το πρώτο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς