20.8 C
Athens

Ολυμπιακός, η… Λερναία Ύδρα της φετινής EuroLeague

Αυτό που συμβαίνει τη φετινή χρονιά με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό μπορεί να γραφτεί σε βιβλίο, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνουν συνεχώς πέρα τα προβλήματα και να έχουν στο μυαλό τους μόνο το Βερολίνο

Ένα κεφάλι κόβεις δύο βγαίνουν. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της φετινής σεζόν, που παρά τα πολλά και τεράστια προβλήματα έχει σκύψει το κεφάλι και δε βλέπει κανέναν μπροστά του στον δρόμο προς το Final Four.

Το βράδυ της Τετάρτης (24/4) οι Ερυθρόλευκοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν πως είναι αλύγιστοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και έκαναν μπρέικ με το… καλημέρα της σειράς απέναντι στην Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 75-77.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ταξίδεψε για τη Βαρκελώνη χωρίς τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου και με τον Τόμας Γουόκαπ να σφίγγει τα δόντια και να μπαίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στην αποστολή για τα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς των playoffs της EuroLeague.

Ο Έλληνας διεθνής μάλιστα φορτώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ και ήταν ακόμη ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει στη διάρκεια του παιχνιδιού ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

O σκακιστής Μπαρτζώκας, τώρα και στα γερμανικά (vid)

Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, δεν ήταν ικανά για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό. Το μάτι των παικτών γυάλιζε από την αρχή μέχρι το τέλος και για να χαθεί το παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε όταν ήρθε ο τραυματισμός του εξαιρετικού χθες Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος έπεσε άτσαλα στο παρκέ και αποχώρησε υποβασταζόμενος, με την αγωνία για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί σήμερα να είναι μεγάλη. Το να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι μοιάζει κάτι παραπάνω από δύσκολο, ωστόσο ευχή όλων είναι να έχει αποφύγει ένα σοβαρό τραυματισμό.

Μοιραία αυτός ο παράγοντας δεν γίνεται να μην μπει στην εξίσωση, κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία του Ολυμπιακού ανεξαρτήτως από το πού θα ολοκληρωθεί το φετινό ταξίδι.

Φυσικά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να συμβεί αυτό στο Βερολίνο και όσα προβλήματα και αν παρουσιάζονται τα κάνουν πέρα. Όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές άλλωστε, η ομάδα είναι μια οικογένεια και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, με τον καθέναν να παίζει για τον διπλανό του, για αυτόν που δεν μπορεί, με μοναδικό στόχο στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζουν όλοι μαζί!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς