20.9 C
Athens

Premier League: Η Έβερτον καθάρισε τη Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ μετά από 14 χρόνια, με ανατροπή την ουραγό η Μαν. Γιουνάιτεντ

Έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να κερδίσει η Έβερτον τη Λίβερπουλ στο «Γκούντιστον Παρκ». Τα Ζαχαρωτά έκαναν άλμα παραμονής (2-0) στερώντας από τη μισητή αντίπαλο τη δυνατότητα να πιάσουν στην κορυφή την Άρσεναλ.

Οι Κόκκινοι δεν δημιούργησαν φάσεις στο πρώτο μέρος με την Έβερτον να προηγείται στο 27′ σε φάση διαρκείας που ο Μπράνθγουεϊτ σκόραρε με πλασέ από κοντά. Το 2-0 έκανε ο Κάλβερτ-Λιούιν με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και η Λίβερπουλ… αντέδρασε μετά το 70′ (δοκάρι του Λουίς Ντίας) όμως πια ήταν αργά και έτσι έκανε μεγάλο πισωγύρισμα στη μάχη του τίτλου αφού έμεινε στο -3 από την κορυφή.

Με ανατροπή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπόρεσε να λυγίσει με 4-2 την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερις σερί γκέλες στο πρωτάθλημα. Τα γκολ των Μπογκλ (35′) και Μπρέρετον (50′) έφεραν άμεσα τις απαντήσεις των Μαγκουάιρ (42′) και Μπρούνο Φερνάντες (61′ με πέναλτι) αντίστοιχα. Η ποιότητα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού φάνηκε στο 3-2 στο 81′ ενώ ο Χόιλουντ μετά την ασίστ του Ίβηρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με γκολ του Σεμένιο στο 37′ η Μπόρνμουθ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 0-1 της Γουλβς στο Μολινό και ανέβηκε στη 10η θέση της βαθμολογίας ενώ η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη με 2-0 απέναντι στη Νιούκαστλ με δύο υπέροχα τέρματα του Ματετά (55′, 88′) στερώντας από τις Καρακάξες την ευκαιρία να πιάσουν στους 53 βαθμούς στην 6η θέση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς