19.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ονειρική πορεία των Νέων μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, υποκλίθηκαν Μπάγερν, Ίντερ και Μίλαν (vid)

Οι θρυλικοί «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία στη Νιόν κατακτώντας το Champions League των Νέων, σε ένα ονειρικό ταξίδι που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κόντρα σε Ιταλούς

Η κορυφή της Ευρώπης τους ανήκει δικαιωματικά. Τα θαυματουργά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία στον τελικό του Youth League κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League των Νέων με μία ακόμη ιστορική και μαγική εμφάνιση κόντρα στη Μίλαν, την οποία «καθάρισαν» με τρία ΕΠΙΚΑ γκολ σε διάστημα έξι λεπτών!

Τα θρυλικά παιδιά του Συλαϊδόπουλου άγγιξαν τον ποδοσφαιρικό ουρανό, εκπλήρωσαν ένα όνειρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζε άπιαστο, αλλά αυτοί με απίστευτο ταλέντο, σκληρή δουλειά και σπουδαίες εμφανίσεις το μετέτρεψαν σε απτή πραγματικότητα, γράφοντας ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού είναι η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά -σε επίπεδο συλλόγων- που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο! Ερυθρόλευκη… χρυσή σελίδα και ανατριχίλα!

U19 Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Ερυθρόλευκο έπος, στην κορυφή της Ευρώπης τα Θρυλόπουλα! (vid)

Από την Λέτσε, στην Καμπάλα κι από εκεί στη νικηφόρα πρόκληση της Ίντερ, για να ακολουθήσουν οι ιστορικές προκρίσεις κόντρα σε Λανς, Μπάγερν Μονάχου, Ναντ και στο τέλος η βαθιά υπόκλιση της Μίλαν στον τελικό.

Ένα ταξίδι γεμάτο όνειρα που ολοκληρώθηκε στη Νιόν το απόγευμα της 22ας Απριλίου. Ή μάλλον, τότε ξεκίνησε για αυτά τα ταλαντούχα και θαυματουργά παιδιά, γιατί το ταξίδι για αυτούς, τώρα ξεκινά. Κι ελπίζουμε να είναι μακρύ, όπως η πορεία τους στo Champions League των Νέων!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς