23.4 C
Athens

Ντάρκο Κοβάσεβιτς στον ΑΘΛΟ: «Φυσικά μπορούμε να κατακτήσουμε το Conference, καμάρι της Ελλάδας ο Ολυμπιακός»

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, μιλά στον ΑΘΛΟ για το δέλεαρ ενός ευρωπαϊκού τροπαίου με τους Πειραιώτες, τους λόγους της επιτυχίας του Μεντιλίμπαρ, τον Τζολάκη αλλά και την αγάπη του Β. Μαρινάκη που οδηγεί τον σύλλογο σε ιστορικές στιγμές

Ο Ολυμπιακός με ήρωα τον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Τζολάκη έγραψε ιστορία στην Πόλη παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για την ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκρισή τους (μέχρι την επόμενη), ανανέωσαν το ραντεβού με την ιστορία για τις 2 Μαΐου, όταν θα αντιμετωπίσουν στο Μπέρμιγχαμ την Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Conference League, ενώ θα έχουν τη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 9 του ίδιου μήνα.

Η βραδιά την Κωνσταντινούπολη θα μνημονεύεται για χρόνια. Η γυρισμένη πλάτη του Μεντιλίμπαρ στα πέναλτι, η πίστη στο βλέμμα και τις προσπάθειες των παικτών, το 3-2 στο Φάληρο, οι μάχες του Ντόη με τον Τζέκο, το τρομερό πέναλτι του Μασούρα και φυσικά οι τρομερές αποκρούσεις του.. Superman Τζολάκη. Κάπως έτσι γράφεται ιστορία και γεννιούνται οι προσδοκίες για το εγγύς μέλλον, με φόντο τον τελικό της OPAP Arena.

Ένας τελικός που έχει μπει για τα καλά στο μυαλό τόσο των παικτών όσο και των στελεχών του Ολυμπιακού. Ανάμεσά τους και ο σπουδαίος Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ένας Σέρβος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά κι έγραψε τη δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα και στο σήμερα με το… κοστούμι του αθλητικού διευθυντή.

Όπως και να «διαβάσει» κανείς την πορεία του στο Λιμάνι, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της ομάδας του Πειραιά και αυτός που ανέλαβε -ξανά- στα δύσκολα, τότε που ο σύλλογος τον είχε περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Δεν το σκέφτηκε στιγμή, ούτως ή άλλως τον δρόμο για τον Πειραιά δεν τον ξέχασε ποτέ.

Ο αθλητικός διευθυντής των Ερυθρολεύκων μίλησε στο athlosnews.gr για το πώς έζησε την επική βραδιά της Πόλης από τον πάγκο του Ολυμπιακού όσο και για τη συνέχεια της ομάδας στην Ευρώπη, τον Μεντιλίμπαρ και την επιρροή του, τον ΑΘΛΟ της Κ19 του Ολυμπιακού και την Άστον Βίλα ενόψει των δύο σπουδαίων ημιτελικών του Μαϊου.

«Φυσικά μπορούμε να κατακτήσουμε το Conference League, δεν φτάσαμε ως εδώ για να μην το πιστεύουμε», ήταν το σχόλιό του για το αν σκέφτεται τον τελικό της OPAP Arena, με τον Κοβάσεβιτς να υπογραμμίζει στον ΑΘΛΟ πως ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ παίζει πάντα με ένα συγκεκριμένο κι επιθετικό στυλ παιχνιδιού, μόνο για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Έτσι ακριβώς όπως αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα, με ένα βασκικό ποδοσφαιρικό θράσος που δείχνει τον δρόμο των επιτυχιών.

«Ο Μέντι (σ.σ. Μεντιλίμπαρ) είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και ξέρει πώς είναι να φτάνεις σε αυτά τα επίπεδα στον ανταγωνισμό. Δεν κάνει ποτέ πίσω και δεν φοβάται να παίξει με τον δικό του τρόπο απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, όπως είδατε και στο αρχικό σχήμα στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, η ομάδα μας ήταν έτοιμη να επιτεθεί. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Ολυμπιακό, όπως έχει αποδειχθεί, και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν», είπε στον ΑΘΛΟ ο Κοβάσεβιτς για την επίδραση του Βάσκου τεχνικού στους Πειραιώτες.

Μεντιλίμπαρ: Θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στον τελικό, είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας

«Η βραδιά στην Τουρκία ήταν γεμάτη συναισθήματα. Αισθανόμουν πολύ περήφανος για την ομάδα μας. Ξέραμε ότι θα ήταν ένας πολύ έντονος αγώνας με τους οπαδούς τους να μας πιέζουν, αλλά είμαστε ο Ολυμπιακός και ξέραμε ότι παίζουμε για όλους τους οπαδούς μας που μας υποστηρίζουν», σχολίασε ο Ντάρκο του… Πειραιά για το πώς έζησε την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε μέσα από το γήπεδο.

Για την εκπληκτική εμφάνιση του Τζολάκη πρόσθεσε: «Είναι καταπληκτικός, με άφησε χωρίς λόγια. Η ψυχραιμία και ο τρόπος που κρατάει τον εαυτό του σε στιγμές πίεσης μόλις στα 21 του χρόνια μου δείχνει ότι θα έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον, καθώς θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο».

Η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΕΜΕΡΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στην τοποθέτησή του στον ΑΘΛΟ, μίλησε και για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Conference League (Άστον Βίλα) αλλά και για την αγάπη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον σύλλογο, που τον έχει οδηγήσει σε τεράστιες επιτυχίες στο κορυφαίο επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το σχόλιό μου για την Άστον Βίλα είναι πως ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος με πολύ μεγάλο μπάτζετ που παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά όπως είπα νωρίτερα είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε το παιχνίδι μας απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, ειδικά στην έδρα μας με τους οπαδούς μας.

Στόχος μας είναι να τους αποκλείσουμε και να πάμε στον τελικό. Η ομάδα U19 προκρίθηκε στους τελικούς, γεγονός που μας δείχνει ότι η Ακαδημία μας εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζω ότι οι νέοι θα σηκώσουν το τρόπαιο, ξέρω ότι μπορούν.

Ο σύλλογός μας είναι το καμάρι της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως έχει φανεί ξανά και ξανά. Η προσπάθεια του προέδρου μας κ. Μαρινάκη και η αγάπη που έχει για αυτόν τον σύλλογο φαίνεται στα αποτελέσματά μας σε όλες τις κατηγορίες, τόσο σε επίπεδο Ανδρών όσο και στους Νέους».

Πρωταγωνιστής παντού. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς κι όπως φαίνεται γι’ αυτό τού δόθηκε ξανά ψήφος εμπιστοσύνης από τη διοίκηση των Πειραιωτών, σε μία σεζόν με πολλές μεταπτώσεις, που πάντως σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς