24.3 C
Athens

Ο Ολυμπιακός στους «4» της Ευρώπης: Σπουδαίοι ημιτελικοί για τις γυναίκες στο πόλο και τους άνδρες στο χάντμπολ

Σπουδαία και ιστορικά ματς για δύο ακόμη «ερυθρόλευκα» τμήματα του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις μεγάλες «μάχες» στην ημιτελική φάση του LEN Champions League για τις γυναίκες στο πόλο και στο European Cup για την ομάδα χάντμπολ

Ο Ολυμπιακός, πρωταγωνιστής παντού!

Ιστορικές στιγμές ζουν τα ομαδικά αθλήματα του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος με εκπληκτικές πορείες και με φόντο μεγάλες διακρίσεις.

Έξι ομάδες σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα κυνηγούν την κορυφή σε μια πραγματικά τρομερή σεζόν που θα μείνει χαραγμένη στους φίλους των Ερυθρόλευκων.

Το Athlosnews σας παρουσίασε αναλυτικά τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού σε μια απίθανη σεζόν, μετά την ιστορική πρόκριση της Πόλης για την ομάδα ποδοσφαίρου και σειρά παίρνουν το Σάββατο (20/4) οι γυναίκες στο πόλο και οι άνδρες στο χάντμπολ.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, χάντμπολ: Η Ευρώπη υποκλίνεται στην απίθανη σεζόν του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου!

Συγκεκριμένα, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού ρίχνεται απόψε στη μάχη του Final-4 στο LEN Champions League, αντιμετωπίζοντας την ισπανική Ματαρό στον μεγάλο ημιτελικό, το μεσημέρι (15:00) με τηλεοπτική κάλυψη από το LEN TV.

Σε περίπτωση «ερυθρόλευκης» πρόκρισης στον τελικό της Κυριακής, εκεί τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν και πάλι εκπρόσωπο της ιβηρικής χερσονήσου, μιας που ο έτερος ημιτελικός του Final Four είναι μεταξύ των Σαμπαντέλ και Σαν Αντρέου (επίσης ισπανικές).

Μεγάλη κι ιστορική ημέρα και για την ομάδα χάντμπολ των Πειραιωτών, με το σύνολο του Ζέλικο Μπάμπιτς, που έχει διαγράψει αήττητη πορεία στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι, με «οκτώ στα οκτώ», αντιμετωπίζει την ισχυρή Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη, στο πρώτο ματς της φάσης των «4» του European Cup, επίσης στις 15:00, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς, το άλλο Σάββατο (27/4), στην Ηλιούπολη.

Δηλώσεις:

Ζέλικο Μπάμπιτς: «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο αντίπαλός μας είναι μια έμπειρη και καλή ομάδα. Πολύ καλή ομάδα, ειδικά στο μισό γήπεδο και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, για να πετύχουμε ένα εύκολο γκολ. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και η πρώτη ευκαιρία να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Γιώργος Παπαβασίλης: «Το Σάββατο, αντιμετωπίζουμε τη Φερεντσβάρος, μία πολύ καλή ομάδα, η οποία βρίσκεται δίκαια στις τέσσερις καλύτερες της διοργάνωσης. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ενόψει του επαναληπτικού εντός έδρας αγώνα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς