18.6 C
Athens

U19 Πόρτο – Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ροσονέρι έκαναν την έκπληξη και θα παλέψουν για το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Σίμελχακ πάγωσε την Πόρτο μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιτελικού και οδήγησε την υπόθεση-πρόκριση στα πέναλτι, εκεί όπου η Μίλαν αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Youth League όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

Το πρώτος ευρωπαϊκό της τρόπαιο θα διεκδικήσει η Μίλαν U19, η οποία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League στη Νιόν και θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (22/4, 19:00) τον εκπληκτικό Ολυμπιακό του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και του Δημήτρη Μαυρογενίδη.

Η ομάδα του Ιγκνάσιο Αμπάτε βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Πόρτο – η οποία πήρε το τρόπαιο το 2019 και απόψε σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες – αλλά ισοφάρισε στο 90+3′ σε 2-2 και οδήγησε στα πέναλτι την αναμέτρηση με τη Μίλαν να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη για να πάρει την παρθενική πρόκριση σε τελικό για ιταλική ομάδα!

 

Μοιραίος για την Πόρτο ο Μεϊρέλες που είχε γκολ και ασίστ για την Πόρτο αφού έχασε το πρώτο πέναλτι, με τον Σίμιτς να χάνει κι αυτός για τη Μίλαν αλλά η άστοχη εκτέλεση του Ζιλ Μαρτίνς έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των Δράκων που ήλπιζαν σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από πέντε χρόνια.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις αλλά δύο γκολ, από ένα για κάθε ομάδα. Η Μίλαν προηγήθηκε στο 12′ μετά από το λάθος του Μπρας που επέτρεψε στον Σκότι να γίνει κάτοχος της μπάλας και να πλασάρει εντυπωσιακά για το 0-1.

Οι Ιταλοί μπήκαν με πολύ μεγάλη πίεση στο παιχνίδι και δικαιώθηκαν αλλά οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν στο 41′. Ο Μεϊρέλες κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Μπαρτεσάγκι, ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 με την πρώτη εντός έδρας τελική της ομάδας του – και μοναδική – στο ημίχρονο.

Οι Δράκοι άσκησαν μεγάλη πίεση με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και έγιναν κακός μπελάς στους Ιταλούς. Οι Πορτογάλοι μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό της Μίλαν και τελικά η ανατροπή έγινε από στημένη φάση στο 65ο λεπτό. Ο Μεϊρέλες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπρας ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-1.

Η πίεση της ομάδας του Καπούτσο δεν σταμάτησε εκεί καθώς υπήρξαν κλασικές ευκαιρίες για τρίτο γκολ.

Ο Μόρα σημάδεψε το δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε ενώ στο 80′ η Μίλαν έχασε την πιο καθαρή ευκαιρία του αγώνα με τον Σίμελχακ να δοκιμάζει το τακουνάκι και τον Ντιόγκο Φερνάντες να αποκρούει με το πόδι! Στην εξέλιξη της φάσης ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα στο δυνατό σουτ του Λιμπεράλι.

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλες φάσεις με τον Καντέ να χάνει την ευκαιρία από πλεονεκτική θέση και τον Ενσιαλά να απομακρύνει πάνω στη γραμμή εντυπωσιακά.

Από τη στιγμή όμως που το ματς δεν τελείωσε όταν έπρεπε, η Μίλαν κυνήγησε το 2-2 και το βρήκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ζερόλι πίεσε τον Μπρας και εκείνος έκανε το λάθος, με τον Ιταλό να τροφοδοτεί τον Σίμελχακ που από κοντά πλάσαρε με ψυχραιμία για να διαμορφώσει το τελικό σκορ και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0 ο Ραβέρ αποκρούει την εκτέλεση του Μεϊρέλες
0-1 Μπονόμι
1-1 Μπρας
1-1 ο Ντιόγκο Φερνάντες αποκρούει την εκτέλεση του Σίμιτς
1-1 Άουτ η εκτέλεση του Ζιλ Μαρτίνς
1-2 Σίμελχακ
2-2 Μαρτίμ Φερνάντες
2-3 Λιμπεράλι
3-3 Σόουζα
3-4 Ζερόλι

ΠΟΡΤΟ U19 (Καπούτσο): Ντιόγκο Φερνάντες, Μαρτίμ Φερνάντες, Ριμπέιρο, Μπρας, Ροντρίγκες (89′ Φερέιρα), Τεϊσέιρα (71′ Κάμπος), Ολιβέιρα, Μεϊρέλες, Μόρα (80′ Ζιλ Μαρτίνς), Κάντε, Σόουζα

ΜΙΛΑΝ U19 (Ιγκνάσιο Αμπάτε): Ραβέρ, Μάνι, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεσάγκι (88′ Μπονόμι), Ζερόλι, Μαλασπίνα, Στάλμαχ (66′ Λιμπεράλι), Σκότι, Σία (74′ Σάλα), Καμάρντα (67′ Σίμελχακ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς