18.8 C
Athens

U19 Ολυμπιακός – Ναντ 0-0 (3-1 πεν.): Θρυλικό ευρωπαϊκό έπος στη Νιόν, οι Νέοι στον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο: Λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference, η απίθανη ομάδα Νέων λύγισε τη Ναντ στη Νιόν και προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Youth League όπου οι Ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο

Από το ένα ευρωπαϊκό έπος στο άλλο ο Ολυμπιακός μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες! Η U19 του Ολυμπιακού προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Youth League και το απόγευμα της Δευτέρας (22/4) στη Νιόν (19:00) θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου κόντρα σε Μίλαν ή Πόρτο που είναι το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού!

Οι καταπληκτικοί Ερυθρόλευκοι του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και του Δημήτρη Μαυρογενίδη βρίσκονται 90′ μακριά από τη μεγαλύτερη στιγμή του συλλόγου σε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και με πολύ δύσκολους αντιπάλους. Τα κατάφεραν, βρίσκονται στον τελικό και είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία και με τρόπαιο!

 

Ήδη έχουν καταφέρει κάτι αδιανόητο κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά την πρόκριση της ανδρικής ομάδας στα ημιτελικά του Conference στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρ.

Στη διαδικασία των πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Τζολάκη. Λίγες ώρες αργότερα κι αφού ο Κουτσίδης πέταξε από την Τουρκία στην Ελβετία, ο Σίνα μιμήθηκε τον τερματοφύλακα της πρώτης ομάδας με επέμβαση στο πέναλτι του Ακαπαντί (οι Γάλλοι έχασαν άλλα δύο πέναλτι με Λε Του που αστόχησε και με Λερού να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι).

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας η U19 του Ολυμπιακού λύγισε τη Ναντ (αφού την έφερε στα μέτρα του και είχε καθαρές ευκαιρίες) στα πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Σίνα ώστε με συνολικό σκορ να έρθει η πρόκριση με 3-1.

 

Ο Μουζακίτης απείλησε πρώτος για τον Ολυμπιακό με τη… σέντρα του αγώνα ενώ η Ναντ άρχισε να κερδίζει μέτρα και να γίνεται απειλητική χάρη στην ποιότητα των μεσοεπιθετικών της.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού απείλησε στο 34′ με το τετ α τετ του Χ. Κωστούλα που απομάκρυνε ο Μαμπόν ενώ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ωστόσο μέσω VAR το γκολ που σημείωσε ο Μπάμπης Κωστούλας ακυρώθηκε για χέρι.

Σε εκτέλεση φάουλ που έγινε από τα αριστερά, ο Κουτσίδης έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Μπάμπη Κωστούλα που έκανε το πλασέ με τη μία, η μπάλα βρήκε στον αδερφό του, Κωνσταντίνο και κατέληξε στα δίχτυα με τον διαιτητή να κρίνει πως υπάρχει χέρι του τελευταίου παρότι ήταν κολλημένο (εξ επαφής μάλιστα) και δεν υπήρχε πρόθεση.

 

Οι Γάλλοι κέρδισαν μέτρα από το 50′ ως το 65′ και σε αυτό το διάστημα έγιναν αρκετά επικίνδυνοι, με τον Σίνα πάντως να δείχνει τα αντανακλαστικά του στις εξόδους και τις επεμβάσεις του.

Ο Γκιρασί σε δύο περιπτώσεις δοκίμασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που ανταποκρίθηκε στην πίεση ενώ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν μέτρα και ξεκίνησαν να απειλούν.

Ο Μαμπόν σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μουζακίτη στο 68′ με τους παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη να χάνουν διπλή ευκαιρία αφού στην εξέλιξη της φάσης ο Παπακανέλλος από δύσκολη γωνία εκτέλεσε και ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν χώρους και να χτυπήσουν σε αντεπιθέσεις όμως τα τρεξίματα των Ερυθρόλευκων ήταν εξαιρετικά και δεν δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες με Πρεκατέ και Κουτσίδη σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις – μετά από στημένες φάσεις – έγιναν απειλητικοί αλλά ο Μαμπόν μπλόκαρε και με το 0-0 οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-0 αστοχεί ο Λε Του
0-0 o Μαμπόν σταματά τον Μουζακίτη
0-0 ο Σίνα σταματά τον Ακαπαντί
1-0 Μπάκουλας
1-1 Τουρέ
2-1 Χ. Κωστούλας
2-1 Δοκάρι ο Λερού
3-1 Λιατσικούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ U19 (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+3′ Τανούλης), Κουτσογούλας (79′ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Πνευμονίδης (61′ Δάμα), Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας

ΝΑΝΤ U19 (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Ντιγκάρ, Μουαμπά, Γκοτιέ (69′ Κούμους), Λερού, Γκομέζ, Ενζιτά (69′ Σοβέν), Γκιρασί (77′ Τουρέ), Ασουμανί (81′ Λε Του), Μαφουμπί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς