18.8 C
Athens

Συλαϊδόπουλος: Δημιούργημα χρόνων αυτή η ομάδα, η δουλειά στην Κ19 είναι επαγγελματική

Ο κόουτς της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου τη δουλειά που γίνεται στην Κ19 και τόνισε πως έχει μείνει ακόμα ένα βήμα στο Youth League για να... τερματίσει η πίστα

Για τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Youth League μίλησε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία καθώς λύγισε τη Ναντ στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Youth League.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που ήταν τιμωρημένος και έζησε το ματς από την κερκίδα, μίλησε μεταξύ άλλων για την ιστορική πρόκριση αλλά και τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι δικό μου δημιούργημα, αλλά δημιούργημα χρόνων. Όπως κάθε ομάδα ακαδημίας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου γιατί κλήθηκαν να είναι στον πάγκο επειδή εγώ ήμουν τιμωρημένος. Όσο τώρα για τα συναισθήματα προσπαθώ να είμαι ισορροπημένος, είναι ένα τρομερό διήμερο για τον σύλλογο. Στην Κωνσταντινούπολη πήρε την πρόκριση με ένα παιδί της ακαδημίας να παίζει, να πιάνει πέναλτι, και σήμερα εμείς γινόμαστε η πρώτη ομάδα στην απαρχή της 100ετίας που πάμε σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό».

Ζήσατε το ματς από την εξέδρα και όχι από τον πάγκο, αλλά είδαμε πως το ζήσατε έντονα;

«Είναι διαφορετικό να είσαι στον πάγκο και διαφορετικό να είσαι εκτός πάγκου. Το σημαντικό και αυτό που είπα στα παιδιά πριν ξεκινήσει το ματς είναι πως βρίσκονται σε μια ομάδα με χαρακτήρα και μέταλλο που την κάνει ξεχωριστή».

Βλέπουμε να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο όπως η πρώτη ομάδα;

«Επειδή είμαι και μέλος της πρώτης ομάδας είναι ακριβώς το ίδιο. Στον Ολυμπιακό στην Κ19 η δουλειά είναι επαγγελματική, υψηλού επιπέδου. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αλλά το σημαντικό για εμάς είναι πως ο Κουτσίδης ήταν χθες στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Ο Τζολάκης που προέρχεται από την ακαδημία έδωσε την πρόκριση επί της Φενέρ.

Αρκετά παιδιά που βρίσκονται εδώ είναι και μέλη της Β’ ομάδας ενώ ο σύλλογος έχει να περιμένει πολλά πράγματα από την ακαδημία και αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους».

Και πλέον έχετε μπροστά σας τον τελικό;

«Έχει μείνει ένα ακόμη βήμα για να τελειώσει η πίστα. Όταν φτάσεις κοντά στο να γράψεις ιστορία πρέπει να παλέψεις μέχρι τέλους. Το τελευταίο πράγμα που είπα στα παιδιά και τους ευχαριστώ είναι πως δεν θα ήθελα να τελειώσει ο κύκλος μου, αυτή την τριετία, με μένα στην εξέδρα αλλά μέσα στο γήπεδο και το έκαναν πράξη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς