17.2 C
Athens

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έζησε στην Πόλη μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια

Ο 21χρονος τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος ήρωας του Ολυμπιακού στον δρόμο προς την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League πιάνοντας τρία πέναλτι, σε μία βραδιά που θα τη θυμάται για πάντα ως την απαρχή ενός υπέροχου ερυθρόλευκου παραμυθιού

Ούτε στα πιο όμορφα όνειρά του δεν θα είχε «σχεδιάσει» με αυτό τον τρόπο τη χθεσινή βραδιά στην Κωνσταντινούπολη ο Κωνσταντίνος Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα στον 21ο αιώνα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Μεγάλος ήρωας ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος ήταν ανίκητος στη διαδικασία των πέναλτι πιάνοντας τρεις εκτελέσεις των ποδοσφαιριστών της τουρκικής ομάδας.

Ο 21χρονος τερματοφύλακας βλέπει τη δουλειά του να δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει φανέλα βασικού και παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει όλο και περισσότερο πως την αξίζει 100%. Το βράδυ της Πέμπτης ήρθε η απόλυτη στιγμή στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί, με τον ίδιον να είναι βράχος στη διαδικασία των πέναλτι και να μην «μασάει» παρά το νεαρό της ηλικίας.

Όπως είναι λογικό, η χαρά του στις δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote TV δεν κρυβόταν. Φυσικά σε αυτές τις όμορφες στιγμές δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη στήριξη του πατέρα του που βρέθηκε στο πλευρό του, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση, με στόχο τον τελικό της OPAP Arena.

Τζολάκης: Είχαμε αναλύσει τα πέναλτι, ευχαριστώ τον πατέρα μου για το φυλαχτό που μου έδωσε

Ένα παιδί από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, αφού ανήκει στον σύλλογο από το 2018 όταν και ήταν σε ηλικία 15 ετών, έζησε μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα παραμύθια, που θα τη θυμάται για πάντα όσα χρόνια και αν περάσουν και όσες στιγμές και να έρθουν από εδώ και πέρα στην καριέρα του, η οποία προβλέπεται λαμπρή.

Μια βραδιά που ίσως να μην την είχε φανταστεί ούτε στα όνειρα που έκανε όταν αποφάσιζε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ως μικρό παιδί. Μια βραδιά που θα συζητιέται ακόμη και μετά από πολλά χρόνια κι όχι μόνο από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά απ’ όλο το φίλαθλο κοινό.

Δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που πήρε την απόφαση να του δώσει γάντια βασικού και ο 21χρονος τον δικαιώνει κάθε μέρα και παραπάνω. Ο Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφαση του αυτή μετά το ματς λέγοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα που παίρνει μία τέτοια απόφαση και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Μεντιλίμπαρ: Θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στον τελικό, είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας

Πρόκειται σίγουρα για τη μεγαλύτερη βραδιά του Έλληνα τερματοφύλακα έως τώρα στην καριέρα, που σίγουρα ωστόσο δεν θα είναι η τελευταία του καθώς έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Για την ώρα ο ίδιος χαίρεται με την ψυχή του και μαζί με τους συμπαίκτες του την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, όπου κόντρα στην Άστον Βίλα θα προσπαθήσει να γράψει τη νέα σελίδα του πιο όμορφου ερυθρόλευκου παραμυθιού!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Ξεκάθαρη παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις κι εγώ και οι παίκτες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στα τραγικά διαιτητικά σφυρίγματα που έκριναν το Game 3 ενώ μίλησε και για τις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του και ο ίδιος σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα

Μπάγερν – Ρεάλ 2-2: Η σπίθα του Βινίσιους κράτησε όρθιους τους Μαδριλένους στο Μόναχο

Η τέταρτη σερί ισοπαλία της Ρεάλ στο Champions League είχε την υπογραφή του Βινίσιους και οι δυο κολοσσοί θα λύσουν τις διαφορές τους σε έναν επαναληπτικό που αναμένεται ΕΠΙΚΟΣ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (παρ.): Ληστεία μετά φόνου με υπογραφή EuroLeague

Τα μηνύματα είχαν έρθει από τα δυο ματς της Βαρκελώνης, ωστόσο απόψε οι απεσταλμένοι κομάντο της Euroleague ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην προσπάθειά τους να αφήσουν με το ζόρι τον Ολυμπιακός εκτός φάιναλ φορ, χαρίζοντας τη νίκη στους Καταλανούς με ένα σφύριγμα που δεν θα τολμούσε να το δώσει ούτε ο Γκριμάου