17.5 C
Athens

Ολυμπιακός: «Ο Παναθηναϊκός κάνει το άσπρο μαύρο, 9-20 οι βολές στο 37:56»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τα διαιτητικά παράπονα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών, παραθέτοντας video-απάντηση στους Πράσινους τις φάσεις που υπήρξαν αντιαθλητικά φάουλ που δεν καταλογίστηκαν

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός απάντησε στον Παναθηναϊκό Α.Ο. με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των Πρασίνων για το Game 1 των τελικών στην Α1 Γυναικών.

Με μια ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Σταματήστε να σφυράτε κλέφτικα», ο Παναθηναϊκός Α.Ο. διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ, με τον ερυθρόλευκο Ερασιτέχνη να απαντά τη Δευτέρα (15/4) τονίζοντας πως το «τριφύλλι» κάνει το «άσπρο-μαύρο», εκφράζοντας την ανησυχία του για τις συνθήκες που θα συναντήσουν στον δεύτερο τελικό της Λεωφόρου, αλλά και παραθέτοντας ενδεικτικά τις φάσεις που υπήρξαν ολοφάνερα αντιαθλητικά φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, τα οποία και δεν καταλογίστηκαν ποτέ.

«Ο νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός»: Μια ανακοίνωση-μνημείο θράσους από εκείνους που διέλυσαν το ελληνικό μπάσκετ

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Mε μεγάλη… έκπληξη παρατηρούμε την προσπάθεια της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να κάνει το άσπρο-μαύρο, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τελικού στο πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Κύριοι της ΚΕΔ/ΕΟΚ,

Πραγματικά ανησυχούμε για το τι συνθήκες θα συναντήσουμε στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, στο κλειστό της Λεωφόρου. Είναι φανερό πώς η πλευρά του Παναθηναϊκού επιχειρεί για ακόμα μια φορά να διαμορφώσει κλίμα και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες υπέρ του, καθώς θέλει να παρουσιαστεί ως ο αδικημένος του πρώτου τελικού. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, οφείλετε να πράξετε ότι είναι αναγκαίο για να διαφυλάξετε την ομαλή διεξαγωγή και του δεύτερου τελικού με συνθήκες ισονομίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας, όταν οι αναμετρήσεις διεξάγονται στην έδρα των «αιώνιων» αντιπάλων μας. Επομένως, δεν πρέπει κανείς να επηρεαστεί από το κλίμα και τις ψευδείς εντυπώσεις που προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν.

Τέλος, παραθέτουμε ενδεικτικά τις φάσεις που υπήρξαν ολοφάνερα αντιαθλητικά φάουλ υπέρ μας που δεν καταλογίστηκαν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης χωρίς να αναλωθούμε σε άλλες παραβάσεις. Ευελπιστούμε οι διαιτητές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στους επόμενους τελικούς ώστε πραγματικές πρωταγωνίστριες να είναι μόνο οι αθλήτριες.

Υ.Γ: Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η καταμέτρηση βολών για εσκεμμένα φάουλ που έγιναν από αθλήτριες του Παναθηναϊκού προκειμένου να σταματήσει ο χρόνος στα τελευταία λεπτά. Για την ιστορία στο 37’56” οι βολές ήταν 9-20. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς