19 C
Athens

«Σταματήστε να σφυράτε κλέφτικα»: Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του πρώτου τελικού! (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στον 1ο τελικό της Α1 Γυναικών, ωστόσο η ήττα δεν έκατσε καθόλου καλά στους Πράσινους. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. και που φέρει τον τίτλο «Σταματήστε να σφυράτε κλέφτικα», ο σύλλογος των Αμπελοκήπων διαμαρτύρεται για τη διαιτησία (κυρίως) του Τηγάνη, του ανθρώπου δηλαδή που πριν από μερικούς μήνες ντύθηκε… Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Μάνος ταυτόχρονα, προκειμένου να σπάσει με το ζόρι το απίθανο σερί νικών του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στους τελικούς της Basket League!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΟ

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. … ενοχλεί που είναι και φέτος διεκδικητής του πρωταθλήματος στο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ και έτσι όταν δεν μπορεί να καμφθεί αγωνιστικά επιστρατεύονται άλλα μέσα.

Όπως φαίνεται ο… νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός σε ότι αφορά τη διαιτησία ανεξάρτητα αν οι αγώνες γίνονται στην κεντρική σάλα ή στις γύρω αίθουσες και δεν έχει σημασία αν αγωνίζονται άνδρες ή γυναίκες. Η ουσία είναι να χάνει με κάποιο τρόπο ο Παναθηναϊκός, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από σωματεία προϊόντα συγχωνεύσεων.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 72-69: Ερυθρόλευκο 1-0 στους τελικούς με την ολύμπια ψυχραιμία της Τόμπιν!

Στο δια ταύτα σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα ανεκδιήγητης διαιτησίας που είχε ως σκοπό με κάποιο τρόπο στο τέλος να φέρει το ματς στον…άσο . Όλο αυτό βαραίνει σίγουρα και την ΕΟΚ και τον κ. Λιόλιο.

Ειδικά όταν προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με 60-64 (2.04’ πριν το τέλος) ο Τηγάνης «μαγείρεψε» ένα καθαρό επιθετικό φάουλ της Τόμπιν στη Σωτηρίου, σε αμυντικό και παράλληλα την έβγαλε και εκτός παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ξανά ο Τηγάνης χρέωσε τη Τσβίτκοβιτς με 5ο ανύπαρκτο φάουλ στις βολές της Αλέιν και έτσι έβαλαν γρήγορα και πάλι τον Ολυμπιακό στο ματς. Συνολικά σφυρίχτηκαν δέκα βολές υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο.

Και επειδή τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, παραθέτουμε στο φίλαθλο κοινό τις επίμαχες φάσεις…»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς