22.4 C
Athens

Ελλάδα: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 18:00 για τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, υπό τον πρωθυπουργό, μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)».

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους: «Τα αναχαιτίσαμε», η απάντηση του Τελ Αβίβ

Την ίδια ώρα, λόγω των εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση του Ιράν σημειώνοντας πως «τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών.

Όπως έγινε, νωρίτερα, γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Δένδιας δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς