17.5 C
Athens

Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-1: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά νίκησε πριν την Παρί με Φέλιξ και ήρωα Τερ Στέγκεν σε κεραυνό του Σαμασέκου

Η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 13 σερί ματς αήττητη και φορτσάρει για τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Παρί, ούσα παράλληλα στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ στο πρωτάθλημα - Τεράστια επέμβαση του Τερ Στέγκεν σε δύσκολο σουτ του Σαμασέκου, αποτρέποντας την ισοφάριση της Κάντιθ

Δεν ήθελε να μπλέξει σε περιπέτειες η Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό με την Παρί και στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Ο Τσάβι έδωσε ανάσες σε παίκτες του και χρόνο συμμετοχής σε όσους χρειάζεται και η ομάδα του πανηγύρισε μια δύσκολη – εκ του αποτελέσματος – νίκη στην Ανδαλουσία με 0-1 απέναντι στην Κάντιθ.

Οι Μπλαουγκράνα δεν έφτιαξαν πολλές φάσεις αλλά ευτύχησαν να προηγηθούν στο 37′. Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και απομάκρυνση στο πρώτο δοκάρι ο Φέλιξ έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ και σημείωσε το έβδομο φετινό του γκολ που έμελλε να ισοδυναμεί με τρεις βαθμούς (στο -8 η απόσταση από την πρωτοπόρο Ρεάλ).

Η Μπαρτσελόνα βιάστηκε να… σβήσει το παιχνίδι και έπαιξε αρκετά με τη φωτιά. Οι παίκτες της Κάντιθ πήραν μέτρα στο γήπεδο και φόρτωσαν την περιοχή του Τερ Στέγκεν ωστόσο η καλύτερη φάση τους καταγράφηκε στο 79′ με τον Σαμασέκου.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και υποχρέωσε τον Γερμανό σε μια θεαματική εκτίναξη για να κρατήσει το μηδέν, με την Μπαρτσελόνα να μην απειλεί αλλά να παίρνει το τρίποντο και να διατηρεί το αήττητο για 13ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

ΚΑΝΤΙΘ (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Λεδέσμα, Καρσελέν, Ούσου, Τσουστ (84′ Πιρές), Χάβι Ερνάντεθ, Άλεξ (76′ Σαμασέκου), Αλκαράθ, Ναβάρο (77′ Ματσίς), Κρις Ράμος (52′ Μάξι Γκόμες), Χουάνμι (76′ Μαρτί), Σομπρίνο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Φορτ, Κουμπαρσί, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Ρομέου, Ρομπέρτο, Φερμίν (80′ Ραφίνια), Φεράν, Φέλιξ (85′ Κασαντό), Ρόκε (62′ Γιαμάλ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 31ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 12/4

Μπέτις – Θέλτα 2-1 (53′ Μιράντα, 83′ Φεκίρ / 90+1′ Στραντ Λάρσεν)

Σάββατο 13/4

Ατλέτικο – Τζιρόνα 3-1 (34′ πεν., 50′ Γκριεζμάν, 45+6′ Κορέα / 4′ Ντόβμπικ)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε 0-0

Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (48′ Τσουαμενί)

Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-1 (37′ Φέλιξ)

Κυριακή 14/4

Λας Πάλμας – Σεβίλλη (15:00)

Γρανάδα – Αλαβές (17:15)

Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ (19:30)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλμερία (22:00)

Δευτέρα 15/4

Οσασούνα – Βαλένθια (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς