22.4 C
Athens

Δαιμόνιος Τράβιτσα: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκρινε ολόκληρο σετ με την τρομερή παρατηρητικότητά του! (vid)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα, πήρε πάνω του την πιο κρίσιμη φάση του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκού και απέτρεψε το 1-1 των Πράσινων με τρομερή παρέμβαση

Ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ στο κλειστό του Μετς στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό και απέκτησε προβάδισμα για τον τίτλο που κρίνεται στις τρεις νίκες.

Σε μεγάλο βαθμό, το αποτέλεσμα κρίθηκε στο δεύτερο σετ και δη στη φάση του 28-27 υπέρ των Πράσινων όπου ο Ντανιέλ Καστελάνι ζήτησε video check την ώρα που ο πόντος παιζόταν (ο Ερνάντες ολοκλήρωνε μια κόντρα μπάλα) για φιλέ του Πρωτοψάλτη μετά την επίθεση του Στερν.

Όπως θα δείτε και στο video, ο Ντράγκαν Τράβιτσα έχει δει ξεκάθαρα την παράβαση και φωνάζει προς τον πάγκο – για την ακρίβεια χτυπιέται – ζητώντας άμεσα την παρέμβαση του προπονητή του για να δοθεί ο πόντος στην ομάδα του.

Ο πολύπειρος αρχηγός του Ολυμπιακού παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο σε εκείνο το σημείο αλλά φαίνεται πως έχει πολύ ξεκάθαρη οπτική στη φάση και κυρίως έχει το καθαρό μυαλό σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο να ζητήσει τη διακοπή του πόντου.

Να πούμε εδώ πως βάσει κανονισμού, αν η φάση ολοκληρωνόταν – είτε υπέρ του Ολυμπιακού είτε υπέρ του Παναθηναϊκού (σε περίπτωση που τελείωνε η φάση υπέρ των Πράσινων θα είχαμε το 1-1) – οι Ερυθρόλευκοι δεν θα είχαν δικαίωμα να ζητήσουν video check.

Ολόσωστα ο Ντανιέλ Καστελάνι άκουσε τον Ιταλό αρχηγό του Ολυμπιακού που είδε την παράβαση του Πρωτοψάλτη και ο πόντος πήγε στους Ερυθρόλευκους.

Σημειώνεται επίσης πως αν το video check χανόταν, τότε ο πόντος θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό και θα γινόταν το 29-27 και το 1-1 στα σετ. Χάρη στο επιτυχημένο τσάλεντζ, οι Ερυθρόλευκοι έσβησαν ένα ακόμα πράσινο σετ μπολ και στη συνέχεια έκαναν το 0-2 με 30-32.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς