20.7 C
Athens

Ράιτ: Χαρούμενος στον Ολυμπιακό, μου δίνει την ευκαιρία να ανέβω ψηλά και να παίξω κάποια στιγμή στο NBA

Ο Αμερικανός σέντερ δηλώνει ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως με τη συνεχή του εξέλιξη στην ομάδα του Πειραιά αυξάνει τις πιθανότητές του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο NBA, που αποτελεί τον μεγάλο του στόχο

Χαρούμενος δηλώνει στον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από τη στιγμή που εντάχθηκε στους Πειραιώτες στα τέλη Γενάρη κι αποτελεί βασικό γρανάζι της μπασκετικής «μηχανής» του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει των μεγάλων στόχων της σεζόν σε Πρωτάθλημα και Euroleague.

Με νέο ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα (20) κέρδισε σχεδόν μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα για να σφραγίσει τα playoffs για τον Ολυμπιακό, που διεκδικεί μέχρι και την 4η θέση -υπό προϋποθέσεις- στο τελευταίο ματς της regular season απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Μόουζες Ράιτ, η προφητεία βγήκε αληθινή

Ο Ράιτ νιώθει καλά στον Πειραιά και το δηλώνει, με το μεγάλο του όνειρο να είναι κάποια στιγμή να φτάσει μέχρι το NBA, κάτι που θεωρεί ότι μπορεί να καταφέρει μέσα από τη συνεχή του εξέλιξη στους Ερυθρολεύκους.

«Είμαι rookie εδώ. Στην Τουρκία που έπαιζα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ήταν διαφορετική η δουλειά, περίμεναν άλλα πράγματα από μένα. Στον Ολυμπιακό από την πρώτη μέρα δούλεψα σκληρά και βρήκα τον ρόλο μου. Η μετάβαση ήταν πιο εύκολη. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά και όσο πετυχαίνω καλάθια βρίσκω ρυθμό. Χαρούμενος που είμαι εδώ και η ομάδα μου δίνει την ευκαιρία να ανέβω ψηλά και να παίξω στο ΝΒΑ, αλλά αυτός είναι δευτερεύων στόχος. Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ μία ομάδα – οικογένεια σαν τον Ολυμπιακό», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ράιτ στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ, δηλώνοντας πάντως πλήρως αφοσιωμένος στη δουλειά του με τον Ολυμπιακό, που στην περίπτωσή του πρόλαβε τη μισή Ευρώπη για να τον υπογράψει εγκαίρως.

Για τη χημεία με τους συμπαίκτες και τον προπονητή του: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όλοι το βλέπουν, εδώ είναι μία μεγάλη οικογένεια. Από την πρώτη ημέρα κιόλας με υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες και με ενθάρρυναν με τον τρόπο τους να συμβάλλω όσο μπορώ κι εγώ στην ομάδα. Στο τέλος οι νίκες μετράνε, τίποτε δεν είναι πιο ξεκάθαρο. Όλοι παίζουν δυνατά και προσπαθούν μέχρι το τέλος κι αυτό είναι κάτι που μας λέει και ο κόουτς. Αυτή είναι η νοοτροπία».
Γι’ αυτά που μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό: «Μπορώ σίγουρα να παίξω άμυνα και να κλέψω μερικές φορές τη μπάλα και να τρέξω στο τρανζίσιον με όλη μου τη δύναμη. Μπορώ ακόμη να δώσω σκριν στους συμπαίκτες μου για να βγουν να σουτάρουν και γενικά να συμβάλλω τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση».
Για το τρίποντο στο Βελιγράδι: «Αυτό είναι το ανέκδοτο μέσα στην ομάδα. Τους λέω ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω τα νούμερά μου. Δεν μπορώ να πω…».
Για το εάν μπορεί ο Ολυμπιακός φέτος να βρεθεί στο Final Four: «Ο στόχος μας είναι πάντα να τα κερδίσουμε όλα. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε εδώ τη Φενέρ και μετά θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Δηλαδή την κατάταξή μας και τον αντίπαλο που θα παίξουμε. Πρώτα η Φενέρ και μετά τα υπόλοιπα».
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς