22.8 C
Athens

Μόουζες Ράιτ, η προφητεία βγήκε αληθινή

Ο... Μωυσής του Πειραιά δικαίωσε (και) στο Βελιγράδι την επιλογή και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού, που στην περίπτωση του Αμερικανού σέντερ πρόλαβε ολόκληρη την Ευρώπη και τώρα εξαργυρώνει στο παρκέ εκείνη την απόφασή του στα τέλη Γενάρη

Ο Μωυσής της Παλαιάς Διαθήκης κατέβασε 10 Εντολές από το Όρος Σινά, αυτός του Ολυμπιακού «αποκάλυψε» 11 στο Ηράκλειο (σ.σ. στον τελικό του Κυπέλλου), γραμμένες όχι σε πέτρινες πλάκες αλλά στην… κολυμπήθρα που αποτελεί το τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας.

Κάπως έτσι έκλεινε το ΕΥΘΕΩΣ για τις 11 «εντολές» του.. Μωυσή Ράιτ, μετά τη 15η κούπα της εποχής Αγγελόπουλων, που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αμερικανού σέντερ των Ερυθρολεύκων, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά για να καλύψει το κενό του τραυματία Μιλουτίνοφ και αποδείχθηκε λίρα εκατό, με τον Ολυμπιακό να προλαβαίνει ολόκληρη την Ευρώπη.

Άπιστοι μετανοείτε: Οι 11 εντολές τίτλου του Μωυσή Ράιτ και η 15η κούπα της εποχής Αγγελόπουλων

Έναν μήνα και κάτι μέρες μετά, ο Μωυσής ξαναχτύπησε. Με νέο ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα (20) κέρδισε σχεδόν μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα για να σφραγίσει τα playoffs για τον Ολυμπιακό, που διεκδικεί μέχρι και την 4η θέση -υπό προϋποθέσεις- στο τελευταίο ματς της regular season απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή εμφάνιση του Ράιτ, ούτε ήρθε από το πουθενά. Πρόκειται για έναν παίκτη που από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα ευρωπαϊκά παρκέ και το υψηλότερο επίπεδο, απέδειξε πως είναι φτιαγμένος για τις μεγάλες σκηνές. Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα τού ταίριαξε απόλυτα, ο ίδιος το απολαμβάνει κι αυτό φάνηκε (και) στην «Stark Arena».

Στη νίκη των Πειραιωτών στη Σερβία, ο Ράιτ τα έκανε όλα… (w)right, πετυχαίνοντας 16 (!) πόντους στην 4η περίοδο, με γεμάτη στατιστική και φυσικά το τρίποντο που «σκότωσε» τον Ερυθρό Αστέρα στο τέλος. Κάθε φορά που έπαιρνε θέση στο «ζωγραφιστό», ήξερες ότι θα την κάνει τη ζημιά. Με αγωνιστικό θράσος, με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και τη βοήθεια των γκαρντ (Γκος-Γουόκαπ) ο Ράιτ βρήκε ρυθμό. Κι όταν βρίσκει ρυθμό δεν τον σταματά τίποτα και κανένας. Ο Λεσόρ το γνωρίζει καλά από τις μέχρι τώρα μεταξύ τους μάχες κάτω από τη ρακέτα στα ντέρμπι «αιωνίων», πλέον θα το μάθει και ολόκληρη Ευρώπη, αν δεν το πήρε ήδη χαμπάρι.

Η… προφητεία του ΑΘΛΟΥ για τη σημαντικότητα της μεταγραφής του Ράιτ βγήκε αληθινή, όπως φυσικά και πρωτίστως της ΚΑΕ Ολυμπιακός, από το τεχνικό σταφ μέχρι τη διοίκηση, που πρόλαβε τη μισή Ευρώπη και στο παρκέ δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή και τα γρήγορα αντανακλαστικά της.

Ο Ράιτ ήρθε για να μείνει και με τέτοιο υψηλό ανταγωνισμό στην φροντ-λάιν των Ερυθρολεύκων, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς