22.4 C
Athens

Ο Γκιρασί βαδίζει στα χνάρια του Μάριο Γκόμες και οδηγεί τη Στουτγκάρδη στα αστέρια

Ο Σερού Γκιρασί πραγματοποιεί χρονιά καριέρας με τη φανέλα της Στουτγκάρδης και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία ξεπερνώντας τον Μάριο Γκόμες και οδηγώντας τη γερμανική ομάδα στο Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009/10

Η Στουτγκάρδη πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό το βράδυ του Σαββάτου (6/4) στην έδρα της Ντόρτμουντ και το όνειρο του Champions League είναι πιο κοντά από ποτέ.

Έξι αγωνιστικές μένουν για το τέλος της Bundesliga και όλα δείχνουν πως η Στουτγκάρδη δεν θα χάσει το εισιτήριο για τα αστέρια. Η χρονιά της είναι εξαιρετική, αφού την έχει περάσει στο μεγαλύτερο διάστημα της σταθερά στην 3η θέση χωρίς να απειληθεί από κανέναν.

Όλα αυτά μέχρι το περασμένο Σάββατο, καθώς τις τελευταίες μέρες και μετά το μεγάλο «διπλό» στη Βεστφαλία ισοβαθμεί με την Μπάγερν Μονάχου στη 2η θέση και έχει απόσταση ασφαλείας από Ντόρτμουντ και Λειψία.

Η τετράδα πολύ δύσκολα θα χαθεί και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογία, αλλά και με το γεγονός πως η Στουτγκάρδη έχει αποδείξει πως είναι μια εξαιρετική και σταθερή όμαδα, που δύσκολα θα έχει αυτοκτονικές τάσεις στο φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτή την εξαιρετική πορεία είναι ο Σερού Γκιρασί. Ο επιθετικός από τη Γουινέα κάνει χρονιά καριέρας και είναι αυτός που έχει βάλει τη μεγαλύτερη σφραγίδα στην πορεία της ομάδας του, η οποία την περασμένη σεζόν έμεινε στην κατηγορία παίζοντας στα πλέι άουτ παραμονής κόντρα στο Αμβούργο.

Ο Γκιρασί έχει πάρει πραγματικά από το χέρι τη Στουτγκάρδη -χωρίς να είναι ο μόνος- και την οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009/10.

Ο 28χρονος επιθετικός βαδίζει στα χνάρια του Μάριο Γκόμες, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν 2008/09 όπου τότε η Στουτγκάρδη τερμάτισε στην 3η θέση για να πάρει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Το όνομα του Γερμανού επιθετικού γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς μέχρι και το Σάββατο ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Στουτγκάρδης σε μία σεζόν στην Bundesliga. Πλέον μοιράζεται την κορυφή με τον Γκιρασί, που με το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ έφτασε τα 24 και ισοφάρισε την επίδοση του Μάριο Γκόμες.


Δεδομένου ότι μένουν έξι αγωνιστικές ακόμα για το φινάλε του πρωταθλήματος, όλα δείχνουν ότι θα τον ξεπεράσει και θα γίνει αυτός ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Bundesliga στην ιστορία του συλλόγου.

Τα επιτεύγματα του Γκιρασί ωστόσο δεν σταματάνε εκεί, αφού μαζί με τον Ούνταβ έχουν πετύχει 39 από τα γκολ της Στουτγκάρδης στο φετινό πρωτάθλημα. Η επίδοση αυτή τους κάνει το καλύτερο δίδυμο (βάσει αριθμών) στην ιστορία του συλλόγου, καθώς ξεπέρασαν τους Γιούργκεν Κλίνσμαν και Καρλ Αλγκόβερ που είχαν μαζί 37 τέρματα τη σεζόν 1985-86.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται, με τον Γκιρασί να ξεπερνάει τον Μάριο Γκόμες και να οδηγεί τη Στουτγκάρδη στα αστέρια. Το αν θα είναι μαζί της να αγωνιστεί εκεί θα φανεί, καθώς όπως είναι λογικό έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον σχεδόν όλης της Ευρώπης και το μεγάλο λάθος του γερμανικού συλλόγου με τη ρήτρα του που είναι μόλις 20.000.000 ευρώ, κάνει την παραμονή του πολύ δύσκολη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκιρασί ήρθε για να μείνει και είτε με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, είτε με κάποιου άλλου συλλόγου, θα τον θαυμάζουμε για πολλά χρόνια ακόμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς