15.6 C
Athens

ΠΑΟΚ: Μια σπίθα ήταν αρκετή για να ανάψει η φλόγα

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ξανά για μεγάλο διάστημα σκιά του καλού του εαυτού στην OPAP Arena, όμως αυτή τη φορά ήταν αδύνατον να πέσει αμαχητί και επέστρεψε για ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα έως τώρα στη σεζόν - Ο Λουτσέσκου που δεν έμεινε άπραγος και έδωσε το μήνυμα στους παίκτες του πιο ξεκάθαρα από ποτέ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην OPAP Arena, όμως επέστρεψε για ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα στη σεζόν και έφυγε όρθιος και πρωτοπόρος από την έδρα της ΑΕΚ.

Τα προηγούμενα αποτελέσματα των Ασπρόμαυρων σε ένα γήπεδο που μέχρι και χθες (7/4) δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν δημιούργησε μεγαλύτερο βάρος στους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, που για μεγάλο διάστημα έμοιαζαν στο ίδιο έργο θεατές.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ για 50 λεπτά στην OPAP Arena δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των προηγούμενων αναμετρήσεων στο ίδιο γήπεδο, αλλά σίγουρα δεν ήταν καλή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να μείνει πίσω στο σκορ με 2-0 σε ένα ματς που για περίπου μία ώρα είχε ως αξιόλογες ευκαιρίες δύο κεφαλιές του Κεντζιόρα από στημένες φάσεις.

Ωστόσο για κατόρθωμα πρόκειται, αφού έδωσε στην Ένωση το προβάδισμα στο πιάτο, μιας και ούτε αυτή από την πλευρά της άσκησε μεγάλη πίεση στον ΠΑΟΚ και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες αν εξαιρέσει κανείς τα δύο τέρματα. Είναι κάτι που περιέγραψε με τον πιο κατάλληλο τρόπο στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Το 2-0 ήρθε από δικά μας ηλίθια λάθη» ήταν τα λόγια του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος αυτή τη φορά δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και άλλαξε με τις αλλαγές του την ιστορία του παιχνιδιού.

Λουτσέσκου: Ψεύτικο το σκορ, το 2-0 ήρθε από δικά μας ηλίθια λάθη

Κι αυτό όχι γιατί ο Οζντόεφ που ήρθε από τον πάγκο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά επειδή σε ένα κρίσιμο σημείο που όσοι ποδοσφαιριστές βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ήταν σαφώς επηρεασμένοι ψυχολογικά, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή -πράγμα που δεν συνηθίζει- και μάλιστα πριν το 60′. Χαρακτηριστική εικόνα λίγο πριν οι Ντεσπόντοφ, Σάστρε και Σαμάτα περάσουν στον αγωνιστικό χώρο, να βλέπουν τον προπονητή τους να στέκεται ανάμεσα τους και πέρα από τις καθιερωμένες οδηγίες να τους μιλάει με μεγάλη ένταση και πάθος.

Αυτό ήταν. Η σπίθα άναψε τη φλόγα, το μήνυμα μεταφέρθηκε και σε όσους βρισκόταν από τη μέσα πλευρά των γραμμών της OPAP Arena. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο δυναμικός, έκανε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι του και παρά το γεγονός πως δεν… πυροβόλησε την εστία της ΑΕΚ, πήρε αυτό που ήθελε. Άλλωστε οι Ασπρόμαυροι έχουν αποδείξει πολλές φορές τη φετινή σεζόν πως δεν χρειάζονται τις πολλές κλασικές ευκαιρίες ώστε να βρουν τα τέρματα που θέλουν.

Ακόμη και όταν η Ένωση ισορρόπησε λίγα λεπτά μετά το 2-1, φαινόταν απλά πως στον ΠΑΟΚ βρισκόταν σε μία μίνι ανασύνταξη για την τελική τους αντεπίθεση. Αυτή ήρθε, ο Οζντόεφ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τέρμα και οι Ασπρόμαυροι επέστρεψαν από το 2-0 μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας και δεύτερης στη βαθμολογία ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα από μόνο του μπορεί να μην λέει πολλά μιας και υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά, ωστόσο ο τρόπος και ειδικά μέσα σε μία έδρα που μέχρι χθες οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν παρουσιάσει τίποτα καλό, είναι ο καταλληλότερος οδηγός για την ομάδα του Λουτσέσκου στη μάχη του τίτλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς