16.2 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Οι Ασπρόμαυροι επέστρεψαν από το 2-0 και έμειναν στην κορυφή, πλησίασαν κι άλλο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να κυνηγά διαφορά δύο τερμάτων αλλά με τους Μπάμπα και Οζντόεφ κατόρθωσε να αποσπάσει χρυσό βαθμό στο 89' και να διατηρηθεί μόνος στην κορυφή, την ώρα που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μείωσαν κι άλλο την απόσταση

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το 2-0 και έφυγε όρθιος από την OPAP Arena (2-2) για να παραμείνει πρώτος στη βαθμολογία αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ.

Ήταν ένας βαθμός χρυσάφι για τους Ασπρόμαυρους κυρίως με τον τρόπο που ήρθε και ένα αποτέλεσμα που δεν σβήνει τη φωτιά στη μάχη του τίτλου. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή με 67 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΕΚ με 66, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να είναι κερδισμένοι από το αποτέλεσμα αφού έχουν 65 και 63 βαθμούς αντίστοιχα.

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους είχε ελάχιστες καλές στιγμές πέρα από τα γκολ των δύο ομάδων, με τη σημασία του αγώνα να βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η Ένωση προηγήθηκε ουσιαστικά στην πρώτη της καλή φάση στο 30ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε στην αντεπίθεση για τον Πινέδα κι αυτός τροφοδότησε τον Γκατσίνοβιτς στον χώρο που με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 1-0, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για χέρι στην αρχή της φάσης που φαίνεται να γίνεται μετά το κοντρόλ του επιθετικού της ΑΕΚ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να κρατήσουν παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους και το κατάφεραν. Ωστόσο δεν απείλησαν την εστία του Αθανασιάδη αν εξαιρέσει κανείς μία κεφαλιά του Κεντζιόρα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Έλληνα τερματοφύλακα.

Η ΑΕΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο δεύτερος μέρος, με τον Άμραμπατ να σκοράρει έξυπνα για το 2-0 στο 49′. Η Ένωση κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση αριστερά και ο Μαροκινός έπιασε τους πάντες στο ύπνο εκτελώντας συρτά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

 

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Κιτρινόμαυροι έδωσαν μέτρα στον ΠΑΟΚ, που ανέβασε την απόδοση του και σε συνδυασμό με τις τρεις αλλαγές του Λουτσέσκου (Ντεσπόντοφ, Σαμάτα, Σάστρε). Ο Κεντζιόρα απείλησε κι πάλι με το κεφάλι και ο Μπάμπα λίγο αργότερα έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με ωραίο συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

 

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι χωρίς όμως να είναι απειλητικοί. Απλώς αντιμετώπισαν καλύτερα αμυντικά τον ΠΑΟΚ και διατηρούσαν το προβάδισμα. Όμως δεν τα κατάφεραν μέχρι το τέλος, αφού ο Οζντόεφ με απίστευτο τρόπο και πεσμένος στο έδαφος μετά από κεφαλιά του Κουλιεράκη, έστειλε την μπάλα με προβολή στα δίχτυα για το 2-2 στο 89′.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν από μία φάση στις καθυστερήσεις με Κεντζιόρα και Γιόνσον αντίστοιχα, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι και το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

Σκόρερ: 30′ Γκατσίνοβιτς, 49′ Άμραμπατ / 62′ Μπάμπα, 89′ Οζντόεφ

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Στίλερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Πόνσε, Άμραμπατ, Βίντα, Αθανασιάδης / Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Μουργκ, Μεϊτέ, Ότο, Σάστρε

ΑΕΚ (ΑΛΜΕΪΔΑ): Αθανασιάδης, Ρότα (79′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (87′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (87′ Φερνάντες), Ελίασον, Άμραμπατ (73′ λ. τρ. Γιόνσον), Γκαρσία (46′ λ τρ, Πόνσε).

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Κοτάρσκι, Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59′ Σαμάτα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς