19 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-2: Σπατάλησε τις ευκαιρίες της στο ντέρμπι και η Άρσεναλ πάτησε κορυφή

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε για ένα ημίχρονο στο Ολντ Τράφορντ, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε την κατάσταση στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Κλοπ πάντως να σώζει τον βαθμό και να γίνεται συγκάτοικος της Άρσεναλ στην κορυφή

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Premier League είναι το φετινό με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Η κορυφή μετά από 32 αγωνιστικές έχει δύο ομάδες αφού η Λίβερπουλ έμεινε στο 2-2 στο Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με 71 βαθμούς είναι συγκάτοικος της Άρσεναλ με επτά ματς να απομένουν (οι Κανονιέρηδες έχουν την ισοβαθμία λόγω διαφοράς τερμάτων) και τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στο -1.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά τουλάχιστον έβγαλαν μια κάποια αντίδραση στο δεύτερο με τον 18χρονο Μέινου να ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή και να πετυχαίνει και ένα πανέμορφο γκολ. Η Λίβερπουλ δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και τιμωρήθηκε.

Το πρώτο μέρος ανήκε εξ ολοκλήρου στη Λίβερπουλ που προηγήθηκε με 0-1 αλλά έχασε και πολλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Ο Σομποσλάι είχε δύο καθαρές ευκαιρίες στο 1ο λεπτό – ο Ονάνα τον σταμάτησε σε τετ α τετ – και στο 11ο με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να καταλήγει άουτ. Ο Ούγγρος και στο 19′ απείλησε, για να ανοίξει το σκορ τελικά στο 23′ ο Ντίας.

Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Νούνιες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο πετάχτηκε ο Κολομβιανός και έκανε το 0-1.

Το προβάδισμα ήρθε δικαιότατα για τη Λίβερπουλ που ακολούθως έφτιαξε δύο καθαρές ευκαιρίες με τον Σαλάχ και μία με τον Ντίας στις καθυστερήσεις αλλά το 0-2 δεν ήρθε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανασυντάχθηκε μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς τελική (!) – της είχε συμβεί τελευταία φορά πριν δύο χρόνια σε αντίστοιχο ντέρμπι – και ένα τραγικό λάθος του Κουάνσα στο 50′ της έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο ματς. Ο αμυντικός των Κόκκινων άθελά του τροφοδότησε τον Μπρούνο Φερνάντες που με ψιλοκρεμαστό σουτ κρέμασε τον Κέλεχερ.

Οι χώροι άνοιξαν για τα καλά, το κέντρο της Λίβερπουλ ήταν εκτεθειμένο και στο 67′ οι Κόκκινοι Διάβολοι έφτασαν σε ανατροπή! Ο Γκαρνάτσο άνοιξε αριστερά στον Γουάν-Μπισάκα που έδωσε στον Μέινου και εκείνος με απίθανο τελείωμα έκανε το 2-1.

Η Λίβερπουλ έδειχνε αρκετά αποσυντονισμένη αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 84′. Ο Γουάν-Μπισάκα έκανε ανόητο πέναλτι στον Έλιοτ και ο Σαλάχ ευστόχησε για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Καμπουαλά, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα, Κασεμίρο, Μέινου (85′ Μάουντ), Γκαρνάτσο (80′ Άμραμπατ), Ράσφορντ (66′ Άντονι), Μπρούνο Φερνάντες, Χόιλουντ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλι (66′ Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έντο (69′ Έλιοτ), Μακ Άλιστερ, Σομποσλάι (66′ Τζόουνς), Ντίας, Σαλάχ, Νούνιες (69′ Χάκπο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6/4

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 2-4 (3’ Ματετά, 86’ Εντουάρ / 13’, 70’ Ντε Μπρόινε, 47’ Λιούις, 67’ Χάλαντ)

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ 3-3 (39′, 81′ Γουόκινς, 46′ Ρότζερς / 59′ Ζάνκα, 61′ Εμπεουμό, 68′ Γουισά)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 1-2 (33′ πεν. Σαράμπια / 73′ πεν. Πακετά, 85′ Γουόρντ-Πράουζ)

Έβερτον – Μπέρνλι 1-0 (45+2′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Λούτον – Μπόρνμουθ 2-1 (73′ Κλαρκ, 90′ Μόρις / 52′ Ταβερνίερ)

Φούλαμ – Νιούκαστλ 0-1 (81′ Γκιμαράες)

Μπράιτον – Άρσεναλ 0-3 (33′ πεν. Σάκα, 62′ Χάβερτς, 86′ Τροσάρ)

Κυριακή 7/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-2 (50′ Φερνάντες, 67′ Μέινου / 23′ Ντίας, 84′ πεν. Σαλάχ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (19:30)

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ (20:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς