22.4 C
Athens

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 2-4: Το «καθάρισε» στο δεύτερο μέρος με μαγικό Ντε Μπρόινε

Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στην επανάληψη απλοποίησαν την κατάσταση με επιθετικό ποδόσφαιρο κι έναν Ντε Μπρόινε βγαλμένο από... Playstation

Σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και το «καθάρισε» με μαγικό Ντε Μπρόινε. Ο τίτλος τα λέει όλα για το τι έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Σέλχουρστ Παρκ», όπου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εμφατικά και με ανατροπή 4-2 της Κρίσταλ Πάλας, που ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο 45λεπτο όταν και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό.

Οι Πολίτες με μαέστρο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε έφτασαν στην ανατροπή και πλέον -με ματς παραπάνω- ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Λίβερπουλ, που την Κυριακή δοκιμάζεται στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο απόλυτο βρετανικό ντέρμπι.

Ο Βέλγος μάγος τα έκανε όλα στο Λονδίνο. Πέτυχε με τρομερή προσωπική ενέργεια και διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ το 1-1 στο 13ο λεπτό, δημιούργησε το 1-3 για τον Χάλαντ και σκόραρε ξανά για το τελικό 2-4 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, φτάνοντας τα 100 γκολ με τη φανέλα της Σίτι σε σύνολο 372 συμμετοχών.

Ο Ρίκο Λιούις, στο ενδιάμεσο, με κοντινό σουτ είχε διαμορφώσει το 1-2 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ήταν καταιγιστική επιθετικά κυρίως στην επανάληψη, αλλά έδειξε ξανά τις χτυπητές αμυντικές της αδυναμίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι Ματετά (4′) και Εντουάρ (88′) για τα γκολ της… τιμής των γηπεδούχων, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (Γκλάσνερ): Χέντερσον, Γουόρντ, Άντερσεν, Λέρμα, Μουνιόθ, Γουόρτον, Χιουζ, Μίτσελ, Έζε, Ματετά, Αγιού.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Μπομπ, Ντε Μπρόινε, Άλβαρες, Γκρίλις, Χάλαντ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6/4

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 2-4 (3’ Ματετά, 86’ Εντουάρ / 13’, 70’ Ντε Μπρόινε, 47’ Λιούις, 67’ Χάλαντ)

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ (17:00)

Γουλβς – Γουέστ Χαμ (17:00)

Έβερτον – Μπέρνλι (17:00)

Λούτον – Μπόρνμουθ (17:00)

Φούλαμ – Νιούκαστλ (17:00)

Μπράιτον – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 7/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (17:30)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (19:30)

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ (20:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς