15.6 C
Athens

Ο νέος ρόλος του Γιόβετιτς και η διαφορετική επιρροή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Στέβαν Γιόβετιτς είναι άλλος παίκτης με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι του Ολυμπιακού και ο... νέος ρόλος του τον οδήγησε στην καλύτερη του εμφάνιση (μέχρι την επόμενη) με τα ερυθρόλευκα

Ο αναγεννημένος Στέβαν Γιόβετιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Άρη, με μια εμφάνιση που αποτελεί συνέχεια του τελευταίου καλού διαστήματος του Μαυροβούνιου.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο των Θεσσαλονικέων και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη διαδικασία των πλέι οφ, με στόχο να συνεχίσουν το ίδιο καλά και στη συνέχεια αρχής γενομένης από το ματς με τη Λαμία την Κυριακή (7/4).

Ο Στέβαν Γιόβετιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση επί του Άρη και δικαιολογημένα αποτέλεσε πρόσωπο συζήτησης στις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

 

Αρχικά ο Μαυροβούνιος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα και αντικαταστάθηκε στο 82ο λεπτό. Δεύτερο σκέλος της συζήτησης ήταν η θέση που αγωνίστηκε, καθώς ήταν και αυτή που τον «ξεκλείδωσε» κόντρα στους Κίτρινους, κόντρα στους οποίους έκανε το πιο γεμάτο του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα.

«Η θέση του Γιόβετιτς είναι πραγματικά πίσω από τον επιθετικό, ως δεκάρι όπως μου αρέσει εμένα να το λέω», ήταν τα λόγια του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πως να αξιοποιήσει τον Μαυροβούνιο και έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να πάρει απ’ αυτόν όσα δεν κατάφεραν να πάρουν οι προηγούμενοι προπονητές.

Μεντιλίμπαρ: Έχουμε προσδοκίες και όνειρα για την Ευρώπη, δεν έχει κριθεί τίποτα στη Super League

Δεν είναι μόνο η θέση. Ο Βάσκος τεχνικός έχει βρει το κουμπί του 34χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος πάνω από όλα βγάζει διάθεση και ενέργεια στο παιχνίδι του. Αυτό φάνηκε τόσο στη μυθική ανατροπή κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου ο Γιόβετιτς σκόραρε, όσο και με την ΑΕΚ που αγωνίστηκε μόλις για 11 λεπτά αλλά πρόλαβε να απειλήσει δύο φορές την εστία του Αθανασιάδη. Επιπλέον, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κόντρα στην Ένωση είχε 10/14 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 1/1 προσπάθειες για ντρίμπλα και 2 κερδισμένες μονομαχίες.

 

Αποκορύφωμα των εξαιρετικών εμφανίσεων ήταν αυτή κόντρα στον Άρη, που ξεκινώντας από την αρχή στο παιχνίδι ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες στο παιχνίδι με του Ολυμπιακού. 57 επαφές με την μπάλα, 29/43 (67%) επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 2 πάσες-κλειδιά, 2 τελικές στην εστία, η κάθετη πάσα του με τη μία στον Ελ Κααμπί για το κερδισμένο πέναλτι του Μαροκινού και φυσικά το στρώσιμο για την ασίστ στον Ποντένσε.

Ο νέος ρόλος που φαίνεται πως δίνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Γιόβετιτς δεν είναι η μοναδική επιτυχία, αφού ο Βάσκος τεχνικός πάνω απ’ όλα κατάφερε να γυρίσει το κουμπί στην ψυχολογία του Μαυροβούνιου και να βάλει ακόμη ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς