19 C
Athens

Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Σεφτέ στα πλέι οφ με περίπατο οι Ερυθρόλευκοι

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν αποτελεσματικοί κόντρα στον ακίνδυνο Άρη για να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στη διαδικασία των πλέι οφ, χάρη στα ωραία τέρματα των Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Καρβάλιο

Ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, σε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον πολύ κακό Άρη για να πάρει την πρώτη του νίκη (3-0) στα πλέι οφ με τέρματα των Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Καρβάλιο.

Οι Ερυθρόλευκοι, αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματικοί και θα μπορούσαν να σκοράρουν κι άλλα τέρματα, κόντρα στην ακίνδυνη ομάδα του Άκη Μάντζιου που δεν είχε τελική στην εστία.

Ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά-δυναμίτη στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ πετυχαίνοντας το 16ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, ο Ποντένσε στο 60′ απλοποίησε την κατάσταση με συρτό σουτ και ο Καρβάλιο έβαλε το κερασάκι στο 90′ μετά από γύρισμα του Ρίτσαρντς.

Η στατιστική του ματς «καθρεπτίζει» πλήρως την εικόνα του, με τον Ολυμπιακό να έχει 20 τελικές με 9 στην εστία και τον Άρη μόλις 6 με καμία πάνω στον Τζολάκη, που απόψε ήταν  απλά θεατής.

Ο «καθρέπτης» του ματς 

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό στην καλοκαιρινή κι εξαιρετική ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» που είχε αρκετό κόσμο και παλμό. Ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Οντουμπάτζο μόλις στο 2ο λεπτό να πατάει στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα δεξιά και να σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Από εκεί και πέρα, οι Ερυθρόλευκοι του Μεντιλίμπαρ πήραν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική στην εστία, με τον Φορτούνη να κάνει τη σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα και τον Ελ Κααμπί με επιβλητική καρφωτή κεφαλιά να νικά κατά κράτος τον Ρόουζ αλλά και τον Κουέστα για το 1-0 στο έκτο λεπτό!

Αυτό ήταν το 16ο γκολ του Μαροκινού στράικερ στο πρωτάθλημα, πρώτο στα πλέι οφ, παραμένοντας στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, ενώ ο Φορτούνης κατέγραψε την ασίστ του και είναι δεύτερος πίσω από τον Τάισον που έχει 10.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στη συνέχεια όντας ιδιαίτερα δραστήριοι κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Ροντινέι και Φορτούνη, ενώ και ο Γιόβετιτς «γέμιζε» την περιοχή και δημιουργούσε χώρους για τον παρτενέρ του στην επίθεση, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που προσπάθησε να σκοράρει ξανά με ψαλιδάκι στο 18′ αλλά βρήκε αέρα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ροντινέι πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά της άμυνας του Άρη, σούταρε δυνατά αλλά ο Κουέστα είχε απάντηση διατηρώντας το 1-0.

Μέχρι το 20′ ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο τελικές, με εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος ήταν μέσα σ’ όλες τις σημαντικές φάσεις, που κατέληξε λίγο άουτ και κεφαλιά του Κάρμο μακριά από τα δοκάρια.

Ο Μεντιλίμπαρ μετά το 35′ αποφάσισε να αλλάξει πτέρυγες τους Φορτούνη και Ποντένσε, σε μία αλλαγή που δεν κράτησε για πολύ, και λίγο μετά ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο τέρμα του στη βραδιά, σε φάση που δημιούργησε ο ίδιος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, βγήκε στο ένας εναντίον εντός με τον Μπράμπετς, τον… ζάλισε με συνεχείς προσποιήσεις, με τον Τσέχο να τον «γκρεμίζει» και τον Γάλλο διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Μπράμπετς είδε την κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του (πρώτο στο ματς), αλλά ο Κουέστα τον έσωσε αποκρούοντας το αλά Πανένκα πέναλτι του Ελ Κααμπί. Έτσι, το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ ανώτερος με 8-2 υπέρ του τελικές (3-0 στην εστία) και την κατοχή στο 55%-45%.

Οι Πειραιώτες μπήκαν το ίδιο δυναμικά και με ενέργεια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιόβετιτς να προειδοποιεί την άμυνα του Άρη στο 49′, όταν και νικήθηκε από πλάγια θέση από τον Κουέστα. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα και με τον Ολυμπιακό να έχει «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή των Κιτρίνων, ο Ποντένσε βρήκε στόχο για το ένατο τέρμα του στην τρέχουσα σεζόν στη Super League.

Oι Ερυθρόλευκοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Έσε που κουβάλησε την μπάλα την έδωσε στον Γιόβετιτς στον άξονα κι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Θεσσαλονικέων, με τον Μαυροβούνιο να τη μοιράζει στο κατάλληλο timing στον Ποντένσε, ο οποίος με πολλά σώματα μπροστά του σούταρε δυνατά και συρτά αιφνιδιάζοντας τον Κουέστα για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Στο 70′ ο Πορτογάλος σκόρερ βγήκε από το παιχνίδι, με τον Γάλλο διαιτητή Βατελιέρ να του δείχνει κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (!) με το σκορ στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο Ποντένσε να συμπληρώσει τρεις κίτρινες στα πλέι οφ και να χάσει το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, με τον Άρη να βρίσκει τη μεγαλύτερή του φάση με τον Φετφατζίδη, ο οποίος με την είσοδό του στο ματς λίγο έλειψε να σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα, αλλά το σουτ του μέσα από την «ερυθρόλευκη» περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Ροντινέι είχε μία ακόμη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες με τελική μέσα από τη μεγάλη περιοχή κι από πλάγια θέση, για να έρθει ο Καρβάλιο να σκοράρει μετά από καιρό στο τέλος, μετά από ασίστ του θετικού Ρίτσαρντς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 3-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Βατελιέρ (ΓΑΛΛ)

VAR: Μιγιό

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έσε, Ποντένσε / Μπράμπετς, Ζουλς

ΓΚΟΛ: 6′ Ελ Κααμπί, 60′ Ποντένσε, 90′ Καρβάλιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (86′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, Ποντένσε (70′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φορτούνης (70′ Μασούρας), Γιόβετιτς (81′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (81′ Ελ Αραμπί).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ (45′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλς (45′ Μανού Γκαρθία), Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (45′ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (77′ Φετφατζίδης), Μορόν (65′ Ανσαριφάρντ).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς