21.8 C
Athens

Παναθηναϊκός βόλεϊ: Λίφτινγκ στην επτάδα με ή χωρίς τίτλο

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ του είναι ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως από την έκβαση της σεζόν. Ενδεχομένως κάποιες εξ αυτών επισπεύστηκαν μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο. Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα παρουσιαστεί διαφορετική με πέντε νέα πρόσωπα στη συνολική επτάδα (μαζί με το λίμπερο).

 

Οι Πράσινοι κατέληξαν στον Καναδό Μαξ Έλγκερτ για τη νευραλγική θέση του πασαδόρου ενώ για βασικό λίμπερο προορίζεται ο Άρης Χανδρινός από τον Μίλωνα. Η επιλογή του Γρηγόρη Κοντοστάθη δεν ικανοποίησε το επιτελείο, όπως φάνηκε τόσο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Μίλωνα όσο και σε άλλα ματς της σεζόν (με Ολυμπιακό στο Ρέντη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και με Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη).

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή διαγωνίου, με τον Φερνάντο Ερνάντες να ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό παρότι πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του στην Ελλάδα, ενώ παρά τη δεδομένη επιθυμία του Λούκας Ρανγκέλ να παραμείνει, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως θα κινηθεί για βασικό ξένο κεντρικό. Ο Νίκος Παπαγγελόπουλος έχει συμβόλαιο, ο Γιώργος Πετρέας δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μείνει, με την Κηφισιά να έχει δείξει ενδιαφέρον.

Στα άκρα ο Πρωτοψάλτης έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, ενώ για τον Γίρι Κόβαρ είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησης (παρότι αρχικά υπήρξε διάθεση ανανέωσης του Τσέχου). Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ήδη ο Παναθηναϊκός σκανάρει την αγορά για διαθέσιμους ακραίους.

Ο στόχος για φέτος φυσικά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα θεωρηθεί αποτυχία αν δεν έρθει ο τίτλος (μην ξεχνάμε το πλεονέκτημα έδρας). Την Πέμπτη (4/4) ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε αυτό που ψιθυριζόταν καιρό, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να παραμένει για 11η σεζόν παρότι τα «κανονάκια» λιγόστεψαν επικίνδυνα ελέω μπάτζετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς