23.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Η πίστη Μεντιλίμπαρ, ο ανεβασμένος Γιόβετιτς και ο διπλός ρόλος του Φορτούνη

Οι Ερυθρόλευκοι απολαμβάνουν το ποδόσφαιρό τους και το δείχνουν στο χορτάρι, με τον Μεντιλίμπαρ να πιστεύει ακόμα στον τίτλο και τους παίκτες του να τηρούν πιστά το πλάνο του - Ο αναγεννημένος Γιόβετιτς και ο διπλός και τριπλός ρόλος του επιδραστικού, Κώστα Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 του Άρη για την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των πλέι οφ, μειώνοντας στους έξι τους βαθμούς από την κορυφή όπου βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα βγάζοντας ωραίες συνεργασίας και αρκετή ενέργεια κόντρα στον ακίνδυνο Άρη, που έφυγε από το Φάληρο δίχως τελική στην εστία κι όντας από το ξεκίνημα σε παθητικό ρόλο, όπως τόνισε και ο Άκης Μάντζιος.

Για τον Ολυμπιακό, η συνέχεια και κυρίως η διάρκεια είναι το ζητούμενο από εδώ και στο εξής, έχοντας μπροστά του το ματς με τη Λαμία και στη συνέχεια τη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και την αναβολή -λόγω Ευρώπης- στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ολυμπιακός – Άρης 3-0: Τα highlights της άνετης επικράτησης των Ερυθρόλευκων

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το τόνισε ξανά στις δηλώσεις του. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο Βάσκος πιστεύει και το’ χει περάσει και στους παίκτες του, πως μέχρι τη λήξη των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός μπορεί και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για τον τίτλο έχοντας μπροστά του τα δύο ματς με τη Λαμία, ένα με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» κι ένα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του Απρίλη.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για ένα σερί νικών που θα βάλει ξανά στην κουβέντα τους Πειραιώτες, που πλέον απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο που παίζουν κι αυτό φαίνεται στο χορτάρι.

Το λένε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που νιώθουν πιο απελευθερωμένοι και με ξεκάθαρο ρόλο στο χορτάρι. Όλοι, εκτός από τον Φορτούνη, που στο ματς με τον Άρη, ήταν παντού στο γήπεδο. Μία τον έβλεπες δεξιά (όπου τον ξεκίνησε ο προπονητής του) για λίγο στα αριστερά και πολλές φορές στον άξονα, να ανοίγει χώρους για τους Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί, που ήταν επίσης κομβικοί. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού νιώθει καλά τελευταία και το δείχνει.

Το ίδιο καλά, βέβαια, νιώθει και ο Γιόβετιτς, που πέρα από δραστήριος είναι και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, μα κυρίως αναγεννημένος από τη στιγμή της έλευσης του Μεντιλίμπαρ και μετά. Η ποιότητα του πολύπειρου Μαυροβούνιου άσου είναι δεδομένη και με τα συνεχόμενα παιχνίδια βρίσκει ρυθμό και πλέον αποτελεί υπολογίσιμη μονάδα στο ροτέισον -κι όχι μόνο- του Ισπανού τεχνικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς