22.4 C
Athens

Bundesliga: Μυθική ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά στο φινάλε από την αλύγιστη Λεβερκούζεν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν το έκανε ξανά. Η αλύγιστη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήταν με την πλάτη στον τοίχο και κοντά στην πρώτη της ήττα μετά από 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο με δύο γκολ σε τρία λεπτά έφερε τούμπα το ματς με τη Χόφενχαϊμ και επικράτησε με 2-1.

Οι Ασπιρίνες είδαν για μία ακόμη φορά την ήττα να πλησιάζει, όμως η τύχη τους έδωσε μέσα σε τρία λεπτά όσα τους στέρησε σε όλο το παιχνίδι. Η Λεβερκούζεν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 33′ όπου ο Μπάιερ έδωσε προβάδισμα στη Χόφενχαϊμ και έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 36 (!) τελικές προσπάθειες, με τα γκολ της ανατροπής να έρχονται από τους Άντριχ στο 88′ και Σικ στο 91′. Έτσι ανέβασαν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 13 βαθμούς και περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ σε λίγη ώρα.

Το αποτέλεσμα περιμένει και η Λειψία, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει για την τέταρτη θέση. Οι Ταύροι κόλλησαν στο 0-0 με τη Μάιντς, της οποίας ο τερματοφύλακας (Ρόμπιν Τσέντνερ) τελείωσε το ματς με 10 επεμβάσεις.

Στο 0-0 έμεινε και η Άιντραχτ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να σπαταλάει επίσης πολλές ευκαιρίες. Η Βόλφσμπουργκ πανηγύρισε σημαντικό διπλό με 0-2 στην έδρα της Βέρντερ, ενώ αέρας από την έδρα της Γκλάντμπαχ πέρασε η Φράιμπουργκ που επικράτησε με 0-3.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/3

Άιντραχτ – Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ 0-2 (45+4′ Λακρουά, 84′ Μάγερ)

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-3 (7′ Γκρέγκοριτς, 47′ Ρελ, 57′ Ντοάν)

Λειψία – Μάιντς 0-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1 (88′ Άντριχ, 90+1′ Σικ / 33′ Μπάιερ)

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 31/3

Άουγκσμπουργκ – Κολωνία (16:30)

Στουτγκάρδη – Χάιντενχαϊμ (18:30)

Μπόχουμ – Ντάρμσταντ (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς