16.4 C
Athens

Πανσερραϊκός – Αστέρας 2-0: Κομβικό τρίποντο για τους Σερραίους με πρωταγωνιστή τον Αυλωνίτη

Ο Πανσερραϊκός έκανε τη δουλειά του στην δεύτερη αγωνιστική των πλέι όαυτ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και σφιχταγκάλιασε την υπόθεση παραμονή στη Super League χάρη στα τέρματα των Ουάρντα και Αυλωνίτη, με τον πολύπειρο Έλληνα στόπερ να κερδίζει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αιγύπτιος και μετά να σκοράρει για το τελικό 2-0, σε αυτό που ήταν το πρώτο του τέρμα στην Α’ κατηγορία μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό.

Ήταν Νοέμβριος του 2014 όταν ο Τάσος Αυλωνίτης σκόραρε για τελευταία φορά στη Super League ως παίκτης του Ολυμπιακού τότε κόντρα στον Πανθρακικό και στο σήμερα το έκανε ξανά με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, για να σφραγίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που έφτασε τους 30 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον σημερινό αντίπαλό της.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος και από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα. Ο Μιριτέλο στην πρώτη καλή φάση του αγώνα μόλις στο 6′ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Χόβαν, ενώ στο 40′ ήταν η σειρά του Διαμαντή να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση και του Τσιφτσή να… φιλήσει το δοκάρι του.

Στο δεύτερο μέρος η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων, ιδίως μετά τη φάση του 56ου λεπτού, όταν ο Γιαμπλόνσκι βρήκε με το χέρι την μπάλα μετά από κεφαλιά του Αυλωνίτη μέσα από την περιοχή, με το VAR να παρεμβαίνει και τον Ουάρντα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Στο 74′ ήταν η ώρα του Αυλωνίτη, ο οποίος μετά το κερδισμένο πέναλτι, σκόραρε κιόλας για να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο μισή-σωτηρία στους Σερραίους.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Σερρών

ΓΚΟΛ: 58′ Ουάρντα πεν., 74′ Αυλωνίτης / -.

Διαιτητής: Τσέτσιλας

Αρχικές συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης, Μορέιρα, Στάικος, Γούλερι, Χατζηστραβός, Ουάρντα, Μπετανκόρ.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Σουρλής, Καλτσάς, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Μιριτέλο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς