23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Η υπόθεση Κάρμο, ο Κονσεϊσάο και τα μεγάλα deals του Πίντο Ντα Κόστα στην Πόρτο

Ο πρόεδρος της Πόρτο έριξε «βόμβα» για το μέλλον του Κάρμο στον Ολυμπιακό και ο ΑΘΛΟΣ αναλύει τα δεδομένα μίας περίπλοκης υπόθεσης που μπορεί να μετατρέψει τον υψηλόσωμο στόπερ από την Ανγκόλα στην πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών στην Ελλάδα

O πρόεδρος της Πόρτο έριξε «βόμβα» αναφορικά με την πρόθεση αγοράς του Νταβίντ Κάρμο από τον Ολυμπιακό, αν και για την ώρα κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την πλευρά των Ερυθρολεύκων.

Ο ισχυρός άνδρας των «Δράκων», Πίντο Ντα Κόστα, που είναι στην ηγεσία της ομάδας εδώ και 46 χρόνια, ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του. «Ο σύλλογος που τον έχουμε δώσει δανεικό (σ.σ. Ολυμπιακός) μάς ενημέρωσε ότι θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Πορτογάλου αμυντικού στα 17.500.000 ευρώ», είπε και αποκάλυψε έτσι την πρόθεση των Πειραιωτών να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να κάνουν τον αμυντικό από την Ανγκόλα την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάνω από Ζάχοβιτς, Ζιοβάνι και Ντιόγκο.

Βόμβα προέδρου Πόρτο και… Μαρινάκη: «Ο Ολυμπιακός μάς είπε ότι ενεργοποιεί τη ρήτρα του Κάρμο»

Τα ρεκόρ, εξάλλου, είναι για να σπάνε και ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να τα βάζει με την… ίδια του την τσέπη, προκειμένου να «μεγαλώσει» κι άλλο το brand του στην Ευρώπη.

Η περίπτωση Κάρμο είναι άκρως δελεαστική σε μία win-win κατάσταση τόσο για την ομάδα όσο και για τον παίκτη σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Τα χρήματα είναι πολλά, τόσα που δεν έχουν δοθεί ποτέ για ποδοσφαιριστή από ελληνική ΠΑΕ. Κι αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε το μέγεθος ενός πιθανού deal.

O Κάρμο το δείχνει και το δηλώνει ήδη ότι θέλει να μείνει στο Λιμάνι. Εδώ που από την πρώτη στιγμή φόρεσε φανέλα βασικού, έλαβε την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν για να ενεργοποιήσει το «εγώ» του και κάνει ευρωπαϊκά όνειρα με την ομάδα του Πειραιά μέσω Conference League.

Μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα ανοίξει ξανά το μεταγραφικό «παράθυρο», μεσολαβούν σημαντικά ματς και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Σίγουρα, πάντως, η δήλωση του πολύπειρου προέδρου της Πόρτο κάτι δείχνει τόσο για τις προθέσεις του Ολυμπιακού για τον παίκτη όσο και των Πορτογάλων, που με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο δεν αναμένεται να δώσουν και πολλές ευκαιρίες στον Κάρμο, ανεξάρτητα με ό,τι αυτός πετύχει στο εξάμηνο του στην Ελλάδα.

Δεν αναφερόμαστε τυχαία στον Κονσεϊσάο. Ο ίδιος ο Πίντο Ντα Κόστα το έκανε στις πρόσφατες δηλώσεις του και με το βλέμμα στις εκλογές για την 16η σερί του εκλογή στον προεδρικό θώκο της Πόρτο. «Θέλουμε να κρατήσουμε τον Κονσεϊσάο και ήδη έχουν γίνει κουβέντες», είπε ενόψει καλοκαιριού. Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί κι αυτό το ανοιχτό ζήτημα (το συμβόλαιο του Πορτογάλου προπονητή ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο), αφού μία πιθανή αλλαγή προπονητή ίσως αλλάξει τα τωρινά δεδομένα που υπάρχουν για τον Κάρμο.

Πάντως, το μόνο βέβαιο στην όλη υπόθεση είναι πως ανά τα χρόνια, ο 94χρονος πρόεδρος της Πόρτο γνωρίζει πολύ καλά πώς να κλείνει μεγάλες συμφωνίες, έχοντας στο… παλμαρέ του μεταγραφές και πωλήσεις-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, όπως αυτές των Πέπε, Φαλκάο, Χουλκ, Αντρέ Σίλβα, Χάμες Ροντρίγκες και Μιλιτάο, μεταξύ άλλων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς