21 C
Athens

Ο κόκκινος power ranger του Βελιγραδίου και η άμυνα για σεμινάριο στη βραδιά-δήλωση του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μία τεράστια νίκη στο Βελιγράδι κόντρα σε όλους και σε όλα, με τον Γουίλιαμς-Γκος να φωνάζει «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και την άμυνα από ατσάλι να τους διατηρεί σε τροχιά τετράδας

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει μεγαλύτερο από κάθε άλλη το «refuse to lose» της. Η ομάδα που στα δύσκολα βγάζει πάντα τον καλύτερο της εαυτό. Η ομάδα με τους άσσους στο μανίκι του ενός αλλά τι ενός.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα βρίσκει πάντα τις λύσεις σε δύσκολες βραδιές και η τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι κόντρα σε όλους και σε όλα το πιστοποιεί και με το παραπάνω!

Οι Ερυθρόλευκοι, όπως είπε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, πήραν μία νίκη από αυτές που σου δίνουν χαρακτήρα νικητή σε έναν μαραθώνιο αγώνων που θα κριθεί στις δύο καλές σου βραδιές, αν καταφέρεις να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου. Ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε ομάδα σε αυτόν τον μαραθώνιο, είχε ανάγκη μία νίκη όπως τη χθεσινή κόντρα στην Παρτιζάν, ειδικά έτσι όπως ήρθε.

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Η μαγική εμφάνιση του Γκος και τα highlights του τεράστιου διπλού στο Βελιγράδι

Με τους Πειραιώτες στο -13 στις αρχές της 4ης περιόδου και στο +5 στο φινάλε του αγώνα. Τι μεσολάβησε για να φτάσουμε ως εκεί; Ένας Γκος που θύμισε τις άκρως παραγωγικές σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης και μία άμυνα για σεμινάριο με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα, που σαν γνήσιος «σκακιστής» κρατούσε το «ρουά-ματ», τη δήλωση-νίκης για το τέλος.

Βέβαια, για να φτάσουμε μέχρι το ερυθρόλευκο ξέσπασμα διά χειρός Γκος και ατσαλένιας άμυνας, είχαν προηγηθεί φάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που σε ακόμη ένα ματς φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει κόντρα σε 5 αλλά σε… 8!

Ωστόσο, οι παίκτες κράτησαν την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό τους, με το «Bartzokas ball» να τρελαίνει ξανά όλη την Ευρώπη, σε μία από τις πιο δύσκολες -αν όχι την πιο δύσκολη- έδρες της Λίγκας.

Το «Bartzokas ball» της Euroleague για μία εξαιρετική ομαδική ενέργεια των παικτών του Ολυμπιακού (vid)

Ο «power ranger» Γουίλιαμς-Γκος εμφανίστηκε την πιο κρίσιμη ώρα για τον Ολυμπιακό με την ελπίδα να συνεχίσει έτσι και πρωτίστως να είναι γερός, γιατί τώρα είναι που η ομάδα του τον χρειάζεται περισσότερο. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου έδωσε το σύνθημα μίας ακόμη επιστροφής, ο Γουόκαπ ήταν ξανά συνεπής στα καθήκοντά του, οι Κάνααν και Φαλ επίσης και στη μαγική 4η περίοδο, που το σκορ ήταν 10-28, κανείς δεν υστέρησε.

Με πλάνο, πειθαρχία, το μπάσκετ που ξέρουν κι έμαθαν από τον προπονητή τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν αλώβητοι από την πρώτη μεγάλη μάχη, με φόντο ακόμα και την 4άδα στη Euroleague. Έχει, όμως, και συνέχεια με Ερυθρό Αστέρα και Φενέρμπαχτσε, πριν μπουν σε playoffs-mode… Τώρα αρχίζει το καλό.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς