19.7 C
Athens

Grand Prix Αυστραλίας: Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Αλόνσο που έχασε την έκτη θέση

Ποινή 20 δευτερολέπτων επέβαλε στον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin η FIA καθώς κρίθηκε πως ο πολύπειρος Ισπανός πιλότος στον 57ο γύρο του Grand Prix της Αυστραλίας υπέπεσε σε ποινή διέλευσης που έπαιξε ρόλο στο ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος προσέκρουσε σε τοίχο με το μονοθέσιό του, αλλά ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί.

Οι αγωνοδίκες, Τιμ Μάιερ, Ματέο Περίνι, Τζόνι Χέρμπερτ και Μάθιου Σέλεϊ, εστίασαν συγκεκριμένα στο Άρθρο 33.4 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1 που αναφέρει: «Σε κανένα χρονικό σημείο δεν πρέπει ένα μονοθέσιο να κινείται αχρείαστα αργά, απρόβλεπτα ή με τρόπο ο οποίος μπορεί να κριθεί δυνητικά επικίνδυνος για άλλους οδηγούς ή ανθρώπους».

GP Αυστραλίας: Θρίαμβος αποδείξεων για τον Σάινθ στη Μελβούρνη και 1-2 για τη Ferrari μετά από δύο χρόνια

Επιπρόσθετα εξηγούν πως δεν γνωρίζουν λόγω έλλειψης πληροφοριών αν η κίνηση του Αλόνσο έγινε για να δημιουργήσει προβλήματα στον Ράσελ ή για να έχει καλύτερη έξοδο όπως ανέφερε. Οι αγωνοδίκες δεν έλαβαν υπόψη την έκβαση του συμβάντος του Ράσελ.

Κάπως έτσι ο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων του συνολικού του χρόνου και έπεσε στην 8η θέση πίσω από Στρολ και Τσουνόντα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς