19.7 C
Athens

GP Αυστραλίας: Θρίαμβος αποδείξεων για τον Σάινθ στη Μελβούρνη και 1-2 για τη Ferrari μετά από δύο χρόνια

Ο προδομένος από τη Ferrari, Κάρλος Σάινθ, πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στη Μελβούρνη για το 1-2 της Ferrari μετά από μία διετία, με τον Ισπανό να είναι ξανά αυτός που έκανε τη ζημιά στη Red Bull υπό το βλέμμα του αντικαταστάτη του, Λιούις Χάμιλτον, που εγκατέλειψε νωρίς όπως και ο Φερστάπεν

Στο Grand Prix της Aυστραλίας γράφτηκε ιστορία χάρη στον Κάρλος Σάινθ και τα… φρένα του Φερστάπεν!

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός πως ο Ολλανδός πρωταθλητής της Red Bull αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μόλις στον 3ο από τους συνολικά 58 γύρους του race και πήρε μία τεράστια νίκη-αποδείξεων, τη στιγμή που γνωρίζει πως αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» για τη Scuderia που θα θυσιαστεί από τη νέα σεζόν για την ένταξη του Λιούις Χάμιλτον δίπλα στον Λεκλέρ, που σήμερα τερμάτισε δεύτερος για το 1-2 της Ferrari μετά από δύο ολόκληρα χρόνια (20 Μαρτίου του 2022 το τελευταίο, της ταιριάζει ο μήνας). Τόσα χρειάστηκαν να περάσουν και για την πρώτη εγκατάλειψη του Παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν.

Το βάθρο στη Μελβούρνη έκλεισε ο Λάντο Νόρις, που επικράτησε στην εσωτερική μονομαχία στη McLaren έναντι του Όσκαρ Πιάστρι. Καταστροφική ημέρα για την Mercedes που είδε τον Χάμιλτον να εγκαταλείπει με πρόβλημα στον κινητήρα και Τζορτζ Ράσελ να πέφτει πάνω σε τοίχο με το μονοθέσιό του, ευτυχώς δίχως σοβαρές συνέπειες, πέραν των βαθμών που έχασε η ομάδα και της ζημιάς που προκάλεσε στο μονοθέσιο.

Μετά από 9 σερί νίκες ο Φερστάπεν δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε καν στο βάθρο καθώς εγκατέλειψε πολύ νωρίς, ενώ και την προηγούμενη φορά που η Red Bull δεν κατάφερε να κερδίσει, ο Σάινθ κι όχι ο Λεκλέρ ήταν αυτός που της έκανε τη ζημιά, τον περασμένο Σεπτέμβριο για την περσινή σεζόν της Formula 1 στη Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται πως ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά ο Λεκλέρ πέρασε στην δεύτερη θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής (σ.σ. 51 βαθμοί έναντι 47).

 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ GRAND PRIX ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς