23.2 C
Athens

Ο Κάρλος Σάινθ αισθάνεται σαν θηρίο στο κλουβί και τρέχει για την επιβίωση του

Με «καμικάζι» μοιάζει στην αρχή της σεζόν ο Κάρλος Σάινθ, που τρέχει και για το νέο του συμβόλαιο στη Formula 1, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις και κάνοντας τους ανθρώπους της Ferrari να αναρωτιούνται αν πήραν τη σωστή απόφαση να τον αντικαταστήσουν με τον Λιούις Χάμιλτον από το 2025

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο μεγάλος νικητής του Γκραν Πρι της Αυστραλίας και έσπασε έτσι το σερί 9 συνεχόμενων νικών του Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ισπανός έκανε τον τέλειο αγώνα και η ζωή του έγινε ακόμη πιο εύκολη μετά τη γρήγορη εγκατάλειψη του Ολλανδού στον 3ο γύρο, τον οποίον ωστόσο είχε προλάβει ήδη να προσπεράσει δείχνοντας πως ήταν έτοιμος για μια μεγάλη μάχη.

Η νίκη τελικά ήρθε πιο εύκολα, με τον Σάινθ να ρίχνει πρώτος την καρό σημαία μετά το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης στις 17 Σεπτεμβρίου την περασμένη σεζόν, όπου και τότε είχε βάλει τέλος στο σερί 14 συνεχόμενων νικών της Red Bull.


Από τότε μέχρι και σήμερα ο Φερστάπεν έχτισε ένα νέο σερί, αυτή τη φορά προσωπικό, όμως ο Ισπανός ήταν και πάλι εκεί να δώσει ένα τέλος. Μάλιστα σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Λεκλέρ, η Ferrari πανηγύρισε το πρώτο 1-2 μετά από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα την τελευταία φορά που είχε συμβεί το ημερολόγιο έγραφε 20 Μαρτίου του 2022, με τον Λεκλέρ τότε να είναι πρώτος στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και τον Σάινθ να ακολουθεί.

Στο σήμερα, ο 29χρονος Ισπανός δείχνει… σαν θηρίο στο κλουβί. Κι αυτό γιατί αισθάνεται το αίσθημα της αδικίας, αφού λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν η Ferrari αιφνιδίασε τους πάντες και ανακοίνωσε την αντικατάσταση του με τον Λιούις Χάμιλτον από το 2025.

Έτσι δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στη φετινή σεζόν του Σάινθ, ο οποίος πλέον τρέχει και για τη δική του επιβίωση καθώς δεν θέλει να μείνει έξω από τις πίστες και ψάχνει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν.

Βέβαια από μόνο του το ντόμινο εξελίξεων που φέρνει η μετακίνηση του Χάμιλτον στη Ferrari δεν θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τον Σάινθ να βρει τη νέα του ομάδα, ωστόσο ο Ισπανός θέλει να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη.

GP Αυστραλίας: Θρίαμβος αποδείξεων για τον Σάινθ στη Μελβούρνη και 1-2 για τη Ferrari μετά από δύο χρόνια

Πέρα από αυτό, ψάχνει την προσωπική δικαίωση και θέλει να αποδείξει στους Ιταλούς πως βιάστηκαν να τον «ξεφορτωθούν». Τα αποτελέσματα για την ώρα αυτό δείχνουν, με το μάτι του Σάινθ να γυαλίζει απέναντι στον… βολεμένο Λεκλέρ που αποτελεί εδώ και χρόνια το μεγάλο πρότζεκτ της Ferrari και νούμερο ένα οδηγός της.


Ο Ισπανός έδειξε από την πρώτη στιγμή φέτος πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα στο Μπαχρέιν και ανεβαίνοντας στην 3η θέση και το βάθρο.

Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα στη συνέχεια και απουσίασε από το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας καθώς προχώρησε σε επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Ωστόσο το πάθος του υπερνίκησε τις δυσκολίες. Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, ο Σάινθ επέστρεψε στην Αυστραλία και διεκδίκησε στα ίσια το Σάββατο την pole position από τον Φερστάπεν.


Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά μία μέρα μετά πήρε μια τεράστια νίκη και έδειξε για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα πως φέτος θα είναι πρωταγωνιστής, κάνοντας τους ανθρώπους της Ferrari από τη μία να χαίρονται για τα αποτελέσματα και από την άλλη να σπάνε το κεφάλι τους σχετικά με το αν πήραν σωστές αποφάσεις. Μέχρι να αποδειχθεί αυτό, θα βλέπουν στις πίστες έναν… Ισπανό καμικάζι έτοιμο για όλα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς