18.7 C
Athens

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός, απώλεια βασικών παικτών και οι δεύτερες σκέψεις της διοίκησης της Φενέρ

Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την απόφαση να αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα εφόσον τιμωρηθούν οι παίκτες της κι αυτό γιατί κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα έχτισε τη φετινή σεζόν

Με τεράστιο αλλά και ελληνικό ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το τουρκικό πρωτάθλημα, μετά τα όσα έγιναν στο επεισοδιακό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς, έχει παρθεί ήδη από τη διοίκηση του συλλόγου η απόφαση να αποχωρήσει άμεσα από το πρωτάθλημα Τουρκίας εφόσον στις αρχές Απριλίου η δικαστική απόφαση για τα όσα θλιβερά γεγονότα συνέβησαν στην Τραπεζούντα προβλέπει και τιμωρία των παικτών της ομάδας. Σε αυτό το σενάριο, η Φενερμπαχτσέ θα χρειαστεί και κάνει ήδη… δεύτερες σκέψεις, αφού όπως σωστά -με το γράμμα των κανονισμών- αναφέρει η τουρκική «Fanatik», η UEFA είναι βέβαιο πως θα αποβάλει τους «Κιτρινομπλέ» από όλες τις διοργανώσεις της για τα επόμενα χρόνια.

Fanatik: «Η UEFA θα αποβάλει τη Φενέρ αν αποφασίσει να αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα»

Φυσικά, σε μία τέτοια εξέλιξη, είναι αρκετά πιθανό η ποινή να ισχύσει από φέτος και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League να αλλάξει, με τη Σεν Ζιλουάζ που αποκλείστηκε από τους Τούρκους στον προηγούμενο γύρο να είναι μάλλον η επιλαχούσα.

Βέβαια, όλα αυτά παραμένουν σε θεωρητικό ακόμη επίπεδο, αν και οι τριγμοί από τις πολλαπλές ζημιές που θα προκληθούν στο εσωτερικό της ομάδας στο σενάριο του υποβιβασμού, έχουν κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να το σκέφτονται αλλιώς. Ειδικά μετά το νέο τουρκικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο έξι βασικοί πυλώνες του φετινού ρόστερ (ξένοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό) έχουν ενημερώσει τον μάνατζέρ τους να τους βρει νέα ομάδα, εφόσον τελικά η διοίκηση της Φενέρ αποφασίσει να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο του υποβιβασμού.

Ανάμεσα σε αυτούς οι Λιβάκοβιτς, Τζικού, Οουστερβόλντε, Οσαγί, Σιμάνσκι και Φρεντ. Θυμίζουμε πως η τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει η Φενέρμπαχτσε για τα όσα έγιναν στην Τραπεζούντα θα ληφθεί στις 2 Απριλίου, όταν και θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς