19 C
Athens

Fanatik: «Η UEFA θα αποβάλει τη Φενέρ αν αποφασίσει να αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα»

Η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε επιμένει πως θα αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα αν τιμωρηθούν οι παίκτες της για τα θλιβερά επεισόδια της Τραπεζούντας, με την στάση της UEFA να είναι ξεκάθαρη σε τέτοιες περιπτώσεις

Με τεράστιο αλλά και ελληνικό ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το τουρκικό πρωτάθλημα, μετά τα όσα έγιναν στο επεισοδιακό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς, έχει παρθεί ήδη από τη διοίκηση του συλλόγου η απόφαση να αποχωρήσει άμεσα από το πρωτάθλημα Τουρκίας εφόσον στις αρχές Απριλίου η δικαστική απόφαση για τα όσα θλιβερά γεγονότα συνέβησαν στην Τραπεζούντα προβλέπει και τιμωρία των παικτών της ομάδας. Σε αυτό το σενάριο, η Φενερμπαχτσέ θα χρειαστεί να κάνει… δεύτερες σκέψεις, αφού όπως σωστά -με το γράμμα των κανονισμών- αναφέρει η τουρκική «Fanatik», η UEFA είναι βέβαιο πως θα αποβάλει τους «Κιτρινομπλέ» από όλες τις διοργανώσεις της για τα επόμενα χρόνια.

Η Φενέρ εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα!

Φυσικά, σε μία τέτοια εξέλιξη, είναι αρκετά πιθανό η ποινή να ισχύσει από φέτος και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «8» του Conference League να αλλάξει, με τη Σεν Ζιλουάζ που αποκλείστηκε από τους Τούρκους στον προηγούμενο γύρο να είναι μάλλον η επιλαχούσα.

Βέβαια, όλα αυτά παραμένουν ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, αφού ούτε δικαστικές αποφάσεις έχουν παρθεί ακόμα ούτε είναι σίγουρο ότι η Φενέρ θα διαλέξει τον δρόμο της αποχώρησης από το πρωτάθλημα, που θα της προκαλέσει τεράστιες ζημιές, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς