17 C
Athens

Χάος στη βαθμολογία της Euroleague: Το απολύτως ρεαλιστικό σενάριο μιας απίθανης 4πλης ισοβαθμίας στην 31η αγωνιστική!

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής προκάλεσαν... χάος στη βαθμολογία της Euroleague και είναι πλέον πολύ πιθανό την Παρασκευή να βρεθούν 4 ομάδες στη δεύτερη θέση, μετά την αυτοκτονία της Μονακό και τη βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα στην Πόλη

Οι προβλέψεις των τελευταίων εβδομάδων έφερναν τη Μονακό ως πιθανότερη 2η της κανονικής περιόδου στη Euroleague. Όχι αυθαίρετα, μια και οι Μονεγάσκοι είχαν/έχουν μακράν το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα απ’ όλους και ειδικά από την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στη 2η θέση.

Ως προς το σκέλος των Καταλανών οι εκτιμήσεις άρχισαν να δικαιώνονται από νωρίς. Η πρώτη πραγματικά επικίνδυνη έξοδός τους μετά τις 18 Ιανουαρίου και τον διασυρμό στην Πόλη από την Εφές, έφερε ακόμα μια βαριά ήττα. Στην ίδια πόλη, αυτή τη φορά από τη Φενέρ του «πρώην» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Αν μάλιστα η Μπαρτσελόνα εμφανιστεί το ίδιο κακή και στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή, τότε μια δεύτερη σερί ήττα θα είναι απολύτως ρεαλιστική.

Λογικά η ομάδα που θα πανηγύριζε περισσότερο απόψε θα ήταν η Μονακό, αφού θα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη 2η θέση κόντρα στη σχεδόν ξεγραμμένη Αρμάνι. Ποιος να περίμενε ότι οι Μιλανέζοι θα περνούσαν αέρας από το πριγκιπάτο και με τον θρίαμβό τους θα προκαλούσαν… παράνοια στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας!

Με την αποψινή ήττα-σοκ της, η Μονακό παρέμεινε μια νίκη από την Μπαρτσελόνα, μόνο που πλέον έχει παρέα της τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρ. Και αυτή η εξέλιξη τη φέρνει στην 5η θέση, αφού στην τριπλή ισοβαθμία «καίγεται» από τις δυο ήττες κόντρα στους Πράσινους: την αυτοκτονία δια χειρός Οκόμπο στο Μόντε Κάρλο και τον διασυρμό στο ΟΑΚΑ στον β’ γύρο.

Σε αυτή την ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός, που απόψε πέρασε εύκολα από το Βελιγράδι κόντρα στον αποκαμωμένο Ερυθρό Αστέρα, βγαίνει πάνω απ’ όλους και κάθεται 3ος. Υπάρχει όμως και ακόμα πιο απίστευτο αλλά άκρως ρεαλιστικό σενάριο. Την Παρασκευή να βρίσκονται στη 2η θέση τέσσερις ομάδες σε άνευ προηγουμένου αγκαζέ κορυφής μετά από 31 αγωνιστικές.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ΠΑΟ να νικήσει την Μπαρτσελόνα, η Φενέρ να περάσει από το Μιλάνο και η Μονακό να νικήσει εντός τη Βαλένθια. Αποτελέσματα που μοιάζουν άκρως εφικτά δηλαδή. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι τέσσερίς θα βρεθούν μαζί στις 20 νίκες και η κατάταξή τους θα είναι η ακόλουθη. Οι Πράσινοι θα έχουν 4 νίκες (δυο με Μονακό, μια με Μπαρτσελόνα, μια με Φενέρ) και θα είναι πάνω απ’ όλους, η Μονακό 3 (δυο με Μπαρτσελόνα, μια με Φενέρ), η Φενέρ επίσης 3 και η Μπαρτσελόνα μόλις 2 (με Παναθηναϊκό και Φενέρ μέσα).

Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τους Καταλανούς εκτός 4άδας, στην… ασφάλεια της 5ης θέσης αφού δεν κινδυνεύουν από τον Ολυμπιακό που τον «έχουν» ακόμα και σε ισοβαθμία. Σε αυτό το γαϊτανάκι θα μπορούσαν να βρεθούν και οι Ερυθρόλευκοι, αν δεν είχαν πέσει άδοξα στην Πόλη το βράδυ της Τρίτης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους νταμπλούχους Ελλάδας, ο στόχος για το 4/4 μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με τη Βιλερμπάν. Οι Ερυθρόλευκοι θα ήθελαν ήττα του αιώνιου την Παρασκευή ώστε να τον φέρουν ξανά από κάτω τους ή έστω ήττα της Φενέρ, με την οποία θα έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς ως την τελευταία βραδιά της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

Όπως και να ‘χει, οδηγούμαστε σε ένα τρομερό φινάλε που κάθε αγωνιστική θα το κάνει ακόμα πιο συγκλονιστικό…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Πραγματική μάχη οι αγώνες στο ΣΕΦ, ίσως να πιστέψαμε ότι με το πρώτο ματς τελείωσε η αποστολή μας εδώ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει πολύ σκληρές μάχες στο ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four και τόνισε πως στο Game 2 η Μπαρτσελόνα πήρε δίκαια τη νίκη αφού έδειξε μεγαλύτερη επιθυμία στο παρκέ

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά ο μυθικός Πετρούνιας, έγραψε ιστορία στους κρίκους!

Ο μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Ρίμινι καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 7η φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης και έσπασε το ρεκόρ του Κρίστιαν Μπέρκι

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93: Δύο πρώην… Έλληνες και ο αειθαλής Χουέρτας έστειλαν τους Ισπανούς στον τελικό του BCL

Η τριάδα Γκάι, Σερμαντίνι και Χουέρτας έβαλε 82 πόντους στο Περιστέρι, το οποίο έπεσε αξιόμαχα στον ημιτελικό του παρθενικού Final Four της ιστορίας του στο Basketball Champions League