22.9 C
Athens

Λουτσέσκου: Την τελευταία 20ετία μόνο εμείς πάμε στους «8» της Ευρώπης, μακάρι να περάσει και Ολυμπιακός

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Δικέφαλος έκανε μια μυθική ανατροπή και επικρατώντας με 5-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μετά το ματς στην κάμερα της Cosmote TV και ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που πάει τα τελευταία 20 χρόνια στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα δεύτερη φορά.

Επιπλέον μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ευχήθηκε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV:

Για το αν βασίστηκε σε κάποιο πλάνο ή ήταν μπείτε και παίξτε: «Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να επιστρέψουμε σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. Να αντιδράσουμε, να έχουμε ένταση, να έχουμε αποφασιστικότητα που αρμόζει σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι. Προφανώς και να θυσιαστούμε μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα. Είναι η 2η φορά σε 20 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μία ομάδα πηγαίνει σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι η προηγούμενη ομάδα που τα κατάφερε ήταν ο ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια. Το επισημάναμε πάρα πολύ στους παίκτες πριν από το ματς».

Για το ότι ο κόσμος αισθάνθηκε ότι έπαιξε μπάλα: «Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα, όχι μόνο σήμερα, αλλά και γενικότερα όταν δεν κάνουμε κάποιο καλό παιχνίδι . Είμαστε άνθρωποι, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι, είμαστε σε μία μαγική σεζόν έτσι όπως εξελίσσεται, οπότε χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας».

Όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ στο ματς και το πως γυρίζει η χρονιά και το παιχνίδι αυτό:

«Πρώτα από όλα, γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Ελλάδα σήμερα εισαι Θεός, αύριο είσαι ο πιο ηλίθιος στον κόσμο, μετά εισαι πάλι Θέος. Ειναι μια μεγάλη σεζόν και είναι λογικό να υπάρχουν πάνω και κάτω. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στην γη, να έχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα.

Υπάρχουν ζητήματα συγκέντρωσης, πνευματικής κόπωσης και στιγμές που κρίνουν έναν αγώνα. Ειναι εντελώς νορμάλ να υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια περίοδο που έχουμε παίξει αρχικά τρία ντέρμπι, μετά σερί πέντε εκτός έδρας ματς και μετά πάλι δυσκολα παιχνίδι. Ειναι λογικό τα πόδια να μην ακούν ότι τους λεει το μυαλό.

Σήμερα δείξαμε τεράστια αποφασιστικότητα στον αγώνα, αλλά γενικά η σεζόν είναι τέτοια που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Όσον αφορά για το σύστημα και το αν ειμαστε προβλέψιμοι. Η Λίβερπουλ παίζει συνεχώς το ίδιο σύστημα, η Παρί το ίδιο παίζει το ίδιο σύστημα, αυτό σημαίνει οργάνωση, σημαίνει ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις με την μπάλα, πότε να επιτεθείς, πως να κινηθείς στους χώρους.

Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουμε αυτή την ένταση και να βρούμε χώρους για να επιτεθούμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά γνωρίζω ότι στο τέλος το ποδόσφαιρο κρίνεται από το αποτέλεσμα ότι δουλειά έχει κάνει η ομάδα. Αλλά δεν ειναι μόνο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομάδες με πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς, με καλύτερο τρόπο ξεκούρασης και ένα παιχνίδι που προσπαθούν να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μακάρι να περάσει γιατί αυτό θα βελτιώσει το ίματζ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία να παίξουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και να παίξουν σε φάσεις πιο κοντά σε φάση ομίλων».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε για δεύτερη φορά σε προημιτελικά διοργάνωσης και το ότι για μια ακόμα φορά βγάζει αντίδραση στα δύσκολα:

«Με όλο μου το σεβασμό στους ανθρώπους που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, έχουμε αρχίσει να γινόμαστε μια ομάδα ευρωπαϊκή και να κάνουμε τεράστια βήματα στην Ευρώπη. Έχουμε πάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο στην Ευρώπη μέσα σε τρία χρονια. Όσον αφορά στο δεύτερο, κάθε παιχνίδι ειναι διαφορετικό πρέπει να εισαι δυνατός και να είσαι έτοιμος για μάχη σε κάθε γήπεδο με κάθε αντίπαλο. Ακόμα και αν δεν ακουν τα πόδια, πρέπει να το προσπεράσεις αυτο και πρέπει να δείχνεις προσαρμοσμένος σε αυτές τις καταστάσεις γιατί είμαστε επαγγελματίες.

Πρέπει να δείχνουμε μαχητικό πρόσωπο και αποκτάμε τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη, δεν ειναι ευκολο να κερδίζεις την Άιντραχτ, δεν είναι εύκολα να γυρίσεις απο το 2-0 στην Αμπερντίν, δεν ειναι εύκολο να γυρίζεις απο 2-0 με την Ντινάμο που ειναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έπρεπε να προσπεράσουμε το γρήγορο 3-1 και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήρθαν άλλα δύο γκολ μέχρι το φινάλε και πήραμε μια δίκαιη πρόκριση».

Για το ότι προκάλεσε τον εγωισμό των παικτών πριν το ματς και αν θέλει να πει τι τους ειπε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα:

«Μετά το 5-1 δεν έχεις να πεις και πολλά. Περισσότερο από χαρούμενος από ότι είμαι τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι. Έδειξαν οι παίκτες τεράστια αποφασιστικότητα για την πρόκριση, τους είπα πριν τον αγώνα ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρωπη, οτι έχουμε κάνει καλή δουλειά και αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ.

Ότι αξίζουμε την πρόκριση και μπορούμε να την πάρουμε. Καμιά φορά μπορεί να υπάρχουν αρνητικά γεγονότα, αλλά αυτά δημιουργούν σκληρούς χαρακτήρες. Είμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πρέπει να πάμε και συνεχίσουμε την μάχη μας».

Για το πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην διοργάνωση:

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στους “8”, θα δούμε αύριο την κλήρωση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι να δείξουμε κίνητρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρα πνευματικό το ζήτημα. Οτι είναι να έρθει μπροστά μας, θα έρθει. Ειμαστε σε φανταστική θέση και θα το αντιμετωπίσουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς