21 C
Athens

Ναντ – Κοπεγχάγη 3-3 (5-4 πεν.): Οι Γάλλοι στον δρόμο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του UEFA Youth League

Ξανά γαλλική ομάδα θα βρει στον δρόμο του για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού καθώς η Ναντ ήταν εκείνη που προκρίθηκε στους «4» του Youth League επικρατώντας με 5-4 της Κοπεγχάγης στα πέναλτι έπειτα από το 3-3 της κανονικής διάρκειας στο Μποζουάρ.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκλείσουν ξανά γαλλική ομάδα μετά τη Λανς στη φάση των «16», με τη Ναντ να είναι 2η στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματός της και να αποτελεί ένα πολύ δυνατό σύνολο που διψά για να βρεθεί σε τελικό όπως και η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 12′ με τον Ασουμανί αλλά μέσα σε 15′ ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Εμίλ Χόιλουντ – αδερφός του Ράσμους που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ευστόχησε από την άσπρη βούλα έπειτα από το πέναλτι που κέρδισε ο Χόγερ ενώ στο 31′ και στο 33′ έφτιαξε τα γκολ των Νέμεθ και Τσιάκα για το 1-3.

Μια αποβολή-σκάνδαλο του Όλσον στο 35′ για μαρκάρισμα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να αναθαρρήσουν. Το χαμένο πέναλτι του Ασουμανί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν τους πτόησε, αφού στο 54′ και στο 64′ οι Μαφουμπί και Λερού έκαναν το 3-3, σκορ που δεν άλλαξε παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και τις παραπάνω ευκαιρίες των άστοχων Γάλλων.

Στα πέναλτι ο Μονγκό έχασε το 3ο πέναλτι της Ναντ, ενώ ο Άντριου το 4ο των Δανών που ήταν άτυχοι στη συνέχεια. Ο Ενζίτα αστόχησε για τη Ναντ αλλά ο Γκλίντβαντ δεν κατάφερε να στείλει τους Δανούς στα ημιτελικά (αστόχησε στο 12ο συνολικά και 6ο των Δανών) με τον Γκόμες να κάνει το 5-4 για τους Γάλλους και τον Χάλσγκαρντ να είναι ο μοιραίος.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ UEFA YOUTH LEAGUE

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Μπάγερν – Ολυμπιακός 1-3 (32′ Μουζακίτης, 37′ Παπακανέλλος, 40′ Χ. Κωστούλας / 63′ Ράμσακ)
Ναντ – Κοπεγχάγη 5-4 (πεν.), 3-3 (12′ Ασουμανί, 54′ Μαφουμπί, 64′ Λερού / 18′ πεν. Χόιλουντ, 31′ Νέμεθ, 33′ Τσιάκα)
13/3, 17:00 Μίλαν – Ρεάλ Μαδρίτης
13/3, 19:00 Μάιντς – Πόρτο

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή 19 Απριλίου

Ολυμπιακός – Ναντ
Μίλαν ή Ρεάλ Μαδρίτης – Μάιντς ή Πόρτο

ΤΕΛΙΚΟΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς