20.1 C
Athens

Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού και το ρίσκο που δεν βγήκε στον Μεντιλίμπαρ

Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν για ακόμη ένα παιχνίδι τις αμυντικές τους παθογένειες και είδαν τους Πράσινους να μην χρειάζονται πολλές τελικές για να βρουν τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα - Το ρίσκο του 4-4-2 που δεν βγήκε στον Βάσκο τεχνικό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα που του δυσκολεύει για ακόμη μια φορά τη ζωή τη φετινή σεζόν καθώς η ψαλίδα από την κορυφή άνοιξε κι πάλι, με τον Παναθηναϊκό μάλιστα να προσπερνάει τους Ερυθρόλευκους στην 3η θέση.

Οι Πράσινοι έφυγαν με μια μεγάλη νίκη από το «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι που έμειναν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να φέρουν τούμπα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Αδιόρθωτος και «λίγος» ανήμερα των 99ων γενεθλίων του

Το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις αμυντικές παθογένειες του Ολυμπιακού, που παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο σκορ βρέθηκε για ακόμη μια φορά εκτεθειμένος πίσω όπως και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ λίγες μέρες νωρίτερα.

Κι αν κόντρα στους Ισραηλινούς μπορεί να πει κανείς ότι αναγκάστηκε να κυνηγήσει γρήγορα το σκορ, κόντρα στους Πράσινους δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το τριφύλλι έμπαινε όποτε ήθελε στην περιοχή της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό είναι η ευκολία που δέχθηκε τα τέρματα για ακόμη ένα παιχνίδι αφού οι Πράσινοι σκόραραν τρία γκολ σε πέντε τελικές στην εστία σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Αχίλλειος πτέρνα όπως και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η συνολική αμυντική λειτουργεία των Ερυθρολεύκων, με τα δύο μπακ να έχουν ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ροντινέι και Ορτέγκα είναι δύο ποδοσφαιριστές με εξαιρετικά ανεβάσματα και τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο τα κενά που αφήνουν πίσω είναι μεγάλα και εύκολα οι αντίπαλοι τους μπορούν να τα εκμεταλλευτούν.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι στη χθεσινή αναμέτρηση, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε το ρίσκο να παίξει με δύο επιθετικούς αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2. Ήταν κάτι που δεν του βγήκε, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν πολύ σε δημιουργία καθώς θυσιάστηκε ένας χαφ. Μάλιστα την πιο γεμάτη περιοχή δεν την εκμεταλλεύτηκαν καθόλου οι Ερυθρόλευκοι, αφού δεν πήραν κάτι παρά τα 39 γεμίσματα στην περιοχή.

Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου χρειάζονται ένα θαύμα μετά το 1-4 του πρώτου αγώνα για να προκριθούν στους «8» του Conference League και στη συνέχεια υπάρχει η διακοπή που θα δώσει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να καθαρίσουν το μυαλό τους και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δουλέψει και να προσπαθήσει να διορθώσει αυτά που πλήγωσαν τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες, αλλά και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Μεντιλίμπαρ: Παναθηναϊκός και Μακάμπι έδειξαν ότι είναι καλύτεροι από εμάς, μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς