21.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Αδιόρθωτος και «λίγος» ανήμερα των 99ων γενεθλίων του

Δεύτερη σερί τραγική εμφάνιση για τους Ερυθρόλευκους και 7 γκολ παθητικό στην έδρα τους μέσα σε τέσσερις μέρες, με σοβαρότατα λάθη από παίκτες και προπονητή κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να νικήσει την Κηφισιά, τη Λαμία και τον ΟΦΗ...

Τα εγκλήματα που έγιναν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τιμωρήθηκαν ακριβά στο χορτάρι με τεσσάρα δεν αποτέλεσαν μάθημα για τον Ολυμπιακό που λίγα 24ωρα αργότερα στο κρισιμότερο παιχνίδι του στη σεζόν παρουσιάστηκε ξανά κατώτερος τον περιστάσεων και γνώρισε βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη με 1-3 από τον Παναθηναϊκό και να πέσει ξανά στην 4η θέση.

Απαράδεκτη εικόνα για τους Ερυθρόλευκους που παρότι προηγήθηκαν στο σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Ποντένσε, εμφάνισαν τις γνωστές αμυντικές παθογένειες και σε μεγάλο βαθμό θύμισαν την εικόνα του 2-4 με τον ΠΑΟΚ. Πρόσωπα (προπονητές και παίκτες αλλάζουν) αλλά τα προβλήματα παραμένουν ίδια και ο Ολυμπιακός δείχνει να μην μπορεί να συνέλθει.

Το ερυθρόλευκο προβάδισμα ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Ελ Κααμπί γέμισε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε που αφού συνέκλινε με την κίνηση σήμα-κατατεθέν του έπιασε ένα άπιαστο σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Λοντίγκιν.

Εκείνο ήταν το καλό διάστημα του Ολυμπιακού που πίεζε αλλά καθαρές ευκαιρίες δυσκολευόταν να δημιουργήσει με αποτέλεσμα οι παίκτες του να αναλωθούν κυρίως σε ακίνδυνα, μακρινά σουτ.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε για πρώτη φορά μπροστά στο 41′. Ο Ιωαννίδης πέρασε στον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος απέφυγε τον Μπιανκόν και πλάσαρε τον Πασχαλάκη, με τον Έσε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ωστόσο, ο Μπακασέτας είδε την ερυθρόλευκη αμυντική αδράνεια και την τιμώρησε για να κάνει το 1-1 με δυνατό σουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτιαξαν κλασική ευκαιρία στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου όταν μετά το γύρισμα του Ορτέγκα από τα αριστερά ο Ναβάρο έκανε το πλασέ αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φύγει άουτ.

Κι εκεί ξεκίνησε μια κατάρρευση που πια φέτος έχει γίνει μόνιμη και κακή συνήθεια για τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι κυκλοφόρησαν την μπάλα από τα αριστερά, ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε όμως ο Ιωαννίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

 

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 24′ Ποντένσε / 41′ Μπακασέτας, 45+4′, 70′ Ιωαννίδης

Διαιτητής: Σλάγκερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Ναβάρο, Ποντένσε, Τσικίνιο, Κάρμο, Ελ Αραμπί / Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Ρουμπέν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (80′ Ιμπόρα), Όρτα (59′ Τσικίνιο), Μασούρας (59′ Φορτούνης), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί, Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7′ λ. τρ. Λοντίγκιν), Αράο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (83′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (76′ Ούγκο), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς