24 C
Athens

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Περίπατος με 9η σερί νίκη κόντρα στην αγαπημένη της αντίπαλο (vid)

Η ΑΕΚ πέρασε σε ρυθμούς προπόνησης από τη Λαμία πανηγυρίζοντας τη 13η νίκη της στα τελευταία 15 ματς κόντρα στους Φθιώτες

Η Λαμία δεν κατέβηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕΚ αν και άστοχη στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού πήρε μια εύκολη νίκη με 0-4 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Η Ένωση δεν βρήκε απέναντι της αντίσταση, κράτησε με ευκολία την μπάλα (πάνω από 75%) κατοχή και κεραυνοβολούσε την εστία του Κοσέλεφ. Στο πρώτο ημίχρονο 15-0 οι τελικές υπέρ της Ένωσης, μόλις μία τελική στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Κάτι που δεν φαίνεται περίεργο αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως η Λαμία έχει σκοράρει μόλις σε δύο από τα 15 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, για την οποία η σημερινή νίκη ήταν η 9η συνεχόμενη κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας ανεξαρτήτως έδρας.

 

Η Ένωση δεν δυσκολεύτηκε παρά και τις αρκετές απουσίες που είχε καθώς έλειπε ο τιμωρημένος Τσούμπερ και οι τραυματίες Γκατσίνοβιτς, Ζίνι, Άμραμπατ και Φερνάντες. Από πλευράς Λαμίας απουσίαζε ο Τσιλούλης μετά από απόφαση της διοίκησης καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει να συνεχίσει από το καλοκαίρι την καριέρα στους Κιτρινόμαυρους.

Λαμία: Εκτός από τα δύο ματς με ΑΕΚ ο Τσιλούλης, με απόφαση της διοίκησης

Η αστοχία των παικτών του Αλμέιδα (Πόνσε, Ελίασον οι πιο δραστήριοι) αλλά και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κράτησαν για πολύ ώρα το ματς στο μηδέν.

Ωστόσο αυτό άλλαξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Πόνσε έκανε την προβολή και ο Κοσέλεφ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια ενώ φάνηκε πως ήλεγχε τη φάση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Κάλενς που δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα πάνω από τη γραμμή.

 

Στο δεύτερο μέρος το μόνο που άλλαξε ήταν ο ρυθμός του αγώνα ο οποίος έπεσε, ωστόσο η Λαμία δεν έβαλε κι πάλι εμπόδια και η ΑΕΚ καθάρισε εύκολα το ματς.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 69′ με τον Πόνσε να ξεφεύγει εύκολα από τον Τζανετόπουλο και να σκοράρει για το 0-2.

 

Το κερασάκι στην κιτρινόμαυρη τούρτα έβαλε ο Λιβάι Γκαρσία με δύο προσωπικά γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-4

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας, Φθιώτιδα

Διαιτητής: Μανούχος

Σκόρερ: 45+2′ Κάλενς, 68′ Πόνσε, 88′, 90+2′ Λιβάι Γκαρσία

Κίτρινες: Στάνκο, Μάλτσι, Κοντονίκος / Ρότα

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87′ λ.τρ. Γιαννούτσος), Σίντκλεϊ (73′ Σαντάνα), Νούνιεζ, Στάνκο (73′ Κοντονίκος), Τζανδάρης (58′ λ.τρ. Τσούκαλος), Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73′ Λέικ).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (78′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Ελίασον (82′ Χατζισαφί), Γιόνσον, Πινέδα (82′ Σιντιμπέ), Μάνταλος (78′ Λιβάι Γκαρσία), Πόνσε (82′ Αραούχο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς