17 C
Athens

Ρόουζ: Θα πεθάνουμε για το Κύπελλο, σαν τελικός με τον ΠΑΟΚ

Στην κάμερα της Nova μίλησε ενόψει του αυριανού (10/3) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Λίντσεϊ Ρόουζ.

Ο αμυντικός του Άρη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον στόχο του Κυπέλλου, για τον οποίον τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα πεθάνουν για το κατακτήσουν. Επιπλέον ανέφερε πως το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ σαν τελικός.

Αναλυτικά όσα είπε:

Το συναίσθημα που του προκαλεί το γεγονός ότι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη: «Κι εγώ είμαι χαρούμενος, που πάμε στον τελικό, κι όλοι στην ομάδα μας είμαστε χαρούμενοι! Ο βασικός στόχος, όταν αποφάσισα να επιστρέψω στον Άρη, ήταν όχι απλώς να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά να κατακτήσουμε το τρόπαιο! Με την πρόκριση κόντρα στον Παναιτωλικό κάναμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο όνειρο».

Το αν υπάρχει πίεση για κατάκτηση του Κυπέλλου: «Όλοι πλέον στην ομάδα καταλαβαίνουν την πίεση για την κατάκτηση ενός τροπαίου. Υπάρχει πίεση με την καλή έννοια, όμως, τη θετική, τη δημιουργική, όχι με την αρνητική. Κατανοούμε όλοι ότι λείπει αυτός ο τίτλος από τον σύλλογο. Πρέπει στον τελικό να έχουμε την πίεση αυτή με τον θετικό τρόπο. Να έχουμε θέληση, διάθεση και πάθος να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Όλοι στα αποδυτήρια της ομάδας μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον Άρη. Λέμε μεταξύ μας ότι ο τελικός είναι 90 λεπτά και θα… πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο, για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Μπροστά μας, πάντως, είναι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ».

Το αν έπειτα από την πρόκριση, πάει με αυτήν τη θετική διάθεση και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Η συγκέντρωσή μας είναι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο πράγματι πηγαίνουμε με αυτή την καλή διάθεση και τη θετική ενέργεια που έχουμε. Είναι κι αυτό το παιχνίδι κατά κάποιον τρόπο ένας τελικός, γιατί ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για την πόλη. Θέλουμε να πάμε στην έδρα του ΠΑΟΚ και να νικήσουμε, για να δώσουμε περισσότερη χαρά στους οπαδούς της ομάδας μας. Επιπλέον, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε, μπορεί να μειώσουμε τη διαφορά μας από τον τέταρτο στη βαθμολογία. Κι αν συνεχίσουμε με νίκες, κανείς δεν ξέρει πού μπορούμε να φτάσουμε τελικά».

Το πώς πάνε στο ντέρμπι οι δύο ομάδες, προερχόμενες από «σκληρά» ενενηντάλεπτα:

«Όπως και να είναι οι δύο ομάδες, αυτά τα ντέρμπι ανήκουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία αγώνων. Ξεχνάς όλα όσα έχουν συμβεί πριν! Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Εμείς πήραμε την πρόκριση και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε καλύτερη διάθεση. Θα πάμε, λοιπόν, για τη νίκη. Βεβαίως, και ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη, γιατί διεκδικεί τον τίτλο. Περιμένω σε κάθε περίπτωση ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς