16.2 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0: Το αριστούργημα του 16χρονου Γιαμάλ την κρατά ζωντανή στη μάχη του τίτλου

Ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ εξακολουθεί να γράφει ιστορία και με το δικό του φανταστικό γκολ η Μπαρτσελόνα διατηρείται ζωντανή στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ρεάλ

Το μηδέν παθητικό το κράτησε για τρίτο σερί ματς, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε παράλληλα στις νίκες επικρατώντας με 1-0 της Μαγιόρκα αρκετά δύσκολα όπως φαίνεται κι από το τελικό σκορ.

Οι Μπλαουγκράνα δεν ενθουσίασαν αλλά ο Λαμίν Γιαμάλ με ένα εκπληκτικό γκολ με το αριστερό (και πολλά φάλτσα) στο 53ο λεπτό έδωσε τη λύση και το τρίποντο για να διατηρήσει την ομάδα του Τσάβι (δεν καθόταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ρεάλ (στο -5 με παιχνίδι περισσότερο).

Η Μπαρτσελόνα δεν έφτιαξε πολλές φάσεις αλλά είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος όταν ο εκπληκτικός Ραΐκοβιτς σταμάτησε τον Γκουντογκάν. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στη μια πλευρά του γηπέδου, ο Γιαμάλ είχε δοκάρι πριν το γκολ ενώ οι Καταλανοί δεν έφτιαξαν άλλες φάσεις για να κλειδώσουν το τρίποντο. Ο 16χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της La Liga που φτάνει τα τέσσερα γκολ πριν κλείσει τα 17 του.

Η Μαγιόρκα δεν είχε μια καλή τελική πάσα στις αντεπιθέσεις της αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς και φυσικά δεν έχει θέμα για την παραμονή της με τον στόχο να είναι φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 8/3

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0 (53′ Γιαμάλ)

Σάββατο 8/3

Βαλένθια – Χετάφε (15:00)

Κάντιθ – Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)

Γρανάδα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:30)

Τζιρόνα – Οσασούνα (22:00)

Κυριακή 10/3

Αλαβές – Ράγιο Βαγεκάνο (15:00)

Λας Πάλμας – Μπιλμπάο (17:15)

Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα (19:30)

Μπέτις – Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 11/3

Αλμερία – Σεβίλλη (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς