21.8 C
Athens

Η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου όταν το ματς στράβωσε από ένα ατομικό λάθος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Κροατία για τον ΠΑΟΚ, που είναι αναγκασμένος να στρέψει το βλέμμα στον Άρη και στη συνέχεια να ψάξει μια ευρωπαϊκή-ανατροπή πρόκριση στο γήπεδο του που σπάνια έρχεται τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με ήττα από την Κροατία και θα πρέπει να αλλάξει πολλά στη ρεβάνς της Τούμπας αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανατροπή και την πρόκριση στους «8» του Conference League.

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 2-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε ένα ματς που μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ ήλεγχε τακτικά. Ωστόσο αχίλλειος πτέρνα για ακόμη μία φορά ήταν η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου για την ομάδα του Λουτσέσκου, που μόλις είδε το παιχνίδι να της χαλάει, μπλόκαρε.

Ένα λάθος του Γιόνι Ότο ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα στην Ντιναμό που δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει μέχρι εκείνη την ώρα και παράλληλα χάλασε εντελώς τα σχέδια των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Κι αυτό γιατί όσο δεν απειλούσαν οι Κροάτες άλλο τόσο δεν απειλούσε και ο ΠΑΟΚ, που φάνηκε πως είχε ξεκάθαρα στο μυαλό του να διατηρήσει τον χαμηλό ρυθμό και να χτυπήσει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα για να έπαιρνε αν μπορούσε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Μια ισοπαλία που φάνταζε στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού ως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας. Ωστόσο ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο σημαντικότερος στο ποδόσφαιρο και όλα τα ομαδικά σχέδια μπορούν να πάνε περίπατο από ένα ατομικό λάθος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ ήταν τα όσα έγιναν μετά το 37ο λεπτό και το γκολ του Πέτκοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο η ισορροπία των Ασπρόμαυρων στο κέντρο χάθηκε, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε όλες τις μονομαχίες και μύρισε απέναντι της αίμα.

Η κίνηση του Ραζβάν Λουτσέσκου να περάσει τον Ντεσπόντοφ ως φορ μάλλον ήταν πιο πολύ πανικού. Δεν είναι μια κίνηση που δεν έχει λογική μιας και ο Βούλγαρος έχει αγωνιστεί πολλές φορές στην καριέρα του στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο αυτό έγινε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς με το σκορ μάλιστα κατά του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου το κατάλαβε γρήγορα ότι δεν θα λειτουργήσει –τουλάχιστον όχι χθες– και πέρασε στο γήπεδο τον Τζίμα. Εκείνο το διάστημα ήταν και το πιο απειλητικό του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με τον νεαρό φορ να γεμίζει την περιοχή και να βάζει προβλήματα στους αμυντικούς της Ντιναμό. Μάλιστα είχε ενεργή συμμετοχή στη φάση του Τόμας Μουργκ στο 84′.

Το φετινό αήττητο του Δικεφάλου στην Ευρώπη σταμάτησε στο 13ο παιχνίδι, όμως χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει καθώς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ όπου ο ΠΑΟΚ μπαίνει πρωτοπόρος και θέλει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος.

Οι Ασπρόμαυροι θα προπονηθούν σήμερα (8/3) στο Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Το μυαλό δεν γίνεται να μην είναι ήδη στον Άρη, όπου ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη κυρίως για βαθμολογικούς λόγους και μετέπειτα για ψυχολογικούς καθώς μπορεί να… στρώσει το κλίμα ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ όπου θα πρέπει να ψάξει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ανατροπή-πρόκριση στο γήπεδο του, που σπάνια πετυχαίνει τα τελευταία χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς