17.3 C
Athens

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Ο Πέτκοβιτς «σκότωσε» εύκολα τον ακίνδυνο Δικέφαλο (vid)

Η Ντιναμό εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες και τα λάθη του ακίνδυνου ΠΑΟΚ (0 τελικές στην εστία του Νέβιστιτς) και με τον Πέτκοβιτς να σκοράρει δύο τέρματα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Conference League

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες και τα λάθη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και επικρατώντας 2-0 πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Conference League.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Κροάτες ο Μπρούνο Πέτκοβιτς, ο οποίος σκόραρε και τα δύο τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση. Το παιχνίδι δεν είχε τις πολλές μεγάλες φάσεις όμως η Ντιναμό πήρε τη σημαντική νίκη χάρη στην ευστοχία της, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε μόλις μία τελική στην εστία και αυτή στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο και με λιγοστές φάσεις όμως ένα λάθος του Ότο αποδείχθηκε αρκετό για να πάνε οι γηπεδούχοι με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε για τον Δικέφαλο στο 27′, με τον Μπάμπα να σεντράρει και τον Ζίβκοβιτς να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε άουτ. Οι Κροάτες απείλησαν στο 36′ με σουτ του Μπατούρινα που σταμάτησε στον Κοτάρσκι και ένα λεπτό αργότερα πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Ο Πέτκοβιτς βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι μετά από μεγάλο λάθος του Ότο και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι γηπεδούχοι πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Κι αυτό γιατί η Ντιναμό κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Κάπως έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ στο 71′, με τους Κροάτες να κερδίζουν μονομαχία στον χώρο του κέντρου και ο Πέτκοβιτς να εκμεταλλεύεται την κάθετη πάσα και να πλασάρει τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ που φαινόταν χαμένος στο γήπεδο. Ωστόσο μεγάλη φάση δεν ήρθε και ο Δικέφαλος προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να βρει το γκολ που τον βάλει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι Ασπρόμαυροι είχαν την ευκαιρία τους με το Μουργκ να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή στο 84′. Στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο 2-1 με τη σέντρα σουτ του Ντεσπόντοφ όμως ο τερματοφύλακας της Ντιναμό είχε απάντηση και κράτησε το 2-0 που κάνει τα πράγματα δύσκολα για τη ρεβάνς της Τούμπας.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα, Σπίκιτς (72′ Τανέκο), Χότζα (46′ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89′ Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (83′ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (60′ Ντεσπόντοφ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς