17.3 C
Athens

Κάνααν: Έπρεπε να καλύψω το κενό του Γουόκαπ, συνεχίστε να μας στηρίζετε

Απαραίτητο εργαλείο για μία ακόμα φορά στην ερυθρόλευκη «μηχανή», ο Αϊζέια Κάνααν ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για που έμεινε μέχρι τα μεσάνυχτα στο ΣΕΦ

Καθοριστικός ήταν για μία ακόμα φορά σε παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Αϊζέια Κάνααν, που απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια χρειάστηκε να… ντυθεί για λίγο Τόμας Γουόκαπ.

Απόντος του Αμερικανού, ο συμπατριώτης του έπρεπε να θυσιάσει το επιθετικό κομμάτι για χάρη της άμυνας και τα κατάφερε εξαιρετικά, μαρκάροντας αποτελεσματικά τον Χάκετ και πιέζοντας την ιταλική άμυνα.

Ο Κάνααν τέλειωσε το ματς με 12 πόντους (1/1 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/1 βολές), 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 14 PIR, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να στηρίζεται πάνω του.

«Ήταν μία μάχη ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες που θέλουν να ανέβουν στη βαθμολογία. Κάθε νίκη και κάθε ήττα μετράει με αυτό το σύστημα της Euroleague. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ανεβήκαμε στη βαθμολογία κι αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε.

Μας έλειπε ο Τόμας και χρειάστηκε να παίξω λίγο από τον ρόλο του. Προσπάθησα να κάνω δύσκολο το έργο των αντίπαλων γκαρντ και λειτούργησε. Δε νιώθω καλά όταν δε σκοράρω, αλλά έπρεπε να αναλάβω αυτόν το ρόλο στην ομάδα. Τους δώσαμε πολλούς εύκολους πόντους στο α’ ημίχρονο, που ήταν ανεπίτρεπτο, ειδικά στο γήπεδό μας. Έπρεπε να αντιδράσουμε στο δεύτερο μέρος, πιέσαμε περισσότερο και το ματς γύρισε υπέρ μας», δήλωσε μετά τη νίκη επί της Βίρτους ο Αμερικανός γκαρντ, που έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας στήριξε ξανά και ήρθε να μας δει. Συνεχίστε να το κάνετε. Έμαθα ότι υπήρχε και ένα ματς ποδοσφαίρου, οπότε σημαίνει πολλά για εμάς που ήρθατε να μας δείτε τόσο αργά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς